Törölt nick Creative Commons License 2016.10.10 0 0 71504

Hát nincs érdeklődés.
A sorolósínes utolsó gondod nem értem. Annak pont az a lényege, hogy "rövidzár" legyen, nem? Jobb mint U alakú átkötésekkel szórakozni.

 

Az órától a betáp előbb FI-re megy, annak van egy kimenete, onnan meg át a kismegszakra. A kismegszak túlterhelésre kapcsol ki, alapvetően nem is életvédelmi cucc, hanem hálózatvédelmi. Működés szempontjából tökmindegy melyik oldalára kötik be, de a sorolósínes a legegyszerűbb, alulra.

 

A kismegszak utáni kör mindenképpen feszültségmentes lesz kikapcsoláskor és ez a lényeg. mindegy melyik felén van bekötve a fázis, ha kikapcsol és nem megy át rajta az áram, akkor nem megy. Mi baja lehet a tekercsnek és a bimetállnak? Ha azt kell szerelni, akkor 1-el korábbi helyen kell kikapcsolni (villanyóra). Innen meg nincs tovább, mert plombálva van. Na azt mindenképpen úgy kellene bekötni ahogy írtad. A villanykapcsolókat is mindig úgy kötöm, a konnektorokban is baloldalra teszem a fázist, ahogy a hátulján is jelzik.

 

Vagy te hogyan csinálod?

Fi-re felül van bekötés, onnan vezetékkel lentről felkötnéd az első kismegszakba amiről továbbsorolod? Az első kismegszakban lenne a soroló bekötése és egy rézvezeték is egyszerre? A kismegszakoknak így az általad írt bekötése lenne, és alulra esne a kimenetük. Ezzel akkor baloldalra is kerülhetne a FI, mert sorolósínnel ugye csakis jobbra tehető, ami megint egy picit unortodoxnak tűnik.

Előzmény: cosalf (71499)