Blind Rider Creative Commons License 2016.10.08 0 0 31152

A vitorla Goya Banzai, ilyet használok most 5.7 4.7 4.0 és 3.3 méretben. Imádom őket!

A deszka Fanatic Freewave thruster szkegekkel, 96 liter - pont arra van kitalálva ami most tetszik a windsurfben, kevésbé a newschool switch trükkök, inkább a classic manőverek, ugrások, illetve ha van hullám, waveride.

 

A szlalom szetteket kite-ra cseréltem, az előítéletek helyét átvette a kíváncsiság - és nem bántam meg. Szerintem nincsenek "oldalak" világos vagy sötét, jobb vagy bal, minden vizisportnak megvan a maga helye, a maga körülményei, amiben élvezetes. A kite fizikája teljesen más, mint a windsurf (sokkal inkább wakeboard / siklóernyő twintip deszkával, vagy hullámszörf / siklóernyő wavekite deszkával, mint a windsurf, ami egy lekicsinyített , dinamikus vitorlázás), és pont az újdonság miatt tetszett meg - windsurfben nem jöttek új élmények vagy új manőverek ennyi év után túl gyakran. Nyilván bőven lenne még hova fejlődnöm (és szeretnék is), de az itthoni körülmények közt ez rettentő hosszú idő. A kite-ban, kezdőként szinte napi szinten sikerül valami új, visszajött az az eufória, a sikerélmény, amit a freestyle kezdetén éreztem.

 

A kite nem az ördögtől való, nem véletlenül űzik ennyien. Sokkal nagyobb a széltartománya egy ernyőnek, kevesebb erőfeszítésbe kerül megsiklani, siklásban maradni, mert a kite dolgozik helyetted - ráadásul egy "repülő vitorla" van a kezedben, ami ha akarod, felfelé is húz :) 

 

Szerintem nagyon jól kiegészíti egymást a két sport. Erős szélben imádok windsurfözni, és nem is fogom abbahagyni soha. De gyenge szélben, amikor álldogálok az 5.7-el, és várom a pöfföt, amiben pumpálni kezdhetek, hátha kiszenvedhetek egy kínkeserves flakát a kör végén, na akkor sokkal szívesebben csúszok folyamatosan a 11-es ernyővel, és élvezkedek. 

 

Teljesen más izomzatot dolgoz meg ráadásul a két sport - a windsurf kar, hát, törzs, szinte mindent, a kite inkább csak törzsizomzatot, de azt sokkal intenzívebben.

 

Előzmény: slajder (31151)