'szti Creative Commons License 2016.10.01 0 0 11075

én is hazajöttem (sajnos). a sziget csodaszép még mindig, de idén igyekeztem levenni a rózsaszín szemüveget :-) és picit objektívebben nézni.

szóval odafelé aegeannal, vissza voloteával és ryannel repültem, összesen kb. 170 eur-ért, szerintem nem volt rossz ár. időjárás jó volt, reggel-este 20, napközben 25 fok, napon melegebb, de a szél elég erős és hideg. házinéni szerint ez októberben normális, nem ilyenkor (én nem fáztam). szállás firostefaniban, szemben thirassia szigetével, teljes kaldera kilátással, az ára is ezzel egyenértékű, bár a kategóriában olcsónak számít.

negatívumok: a tömeg rettenetes. a birka nép, amit kiontanak az óceánjárók magukból, az nagyon sokat ront az érzésen.

ezt a mennyiségű embert és a vele járó szemetet, zajt és zsúfoltságot nem lehet kezelni. oiában és fira központi részein meg a felvonóhoz vezető úton koncentrálódnak. ezeket 10-14 óra közt jobb elkerülni. valahol megértem, hogy ebből van a bevételük, de konkrétan át kell verekedni magát az embernek a tömegen. szörnyű, na.

ugyanakkor reggel 8-kor még olyan béke van, ami régen normális volt.

pozitívumok: santorini maga :-), meg a görögök, a kaják, a látvány és minden :-) 50 méterrel a fő turistautcáktól a teljes nyugalom.

Pontikosnak még egyszer köszönet a csokiforrásért, többszöri nekifutásra, de végül sikerült kapni (a boltos csajszi hozatott, mert nem volt épp készleten neki) és a reptéren nem tudtam volna venni, megnéztem.

végül pár kép: