Törölt nick Creative Commons License 2016.09.30 0 0 15082

Nem tiltja, de szűri, ahogy a jógát is.
Guggolás, előrehajlásból emelés, teljes testes felülés, bizonyos gépek használata....
Amit már elismertem, az a lehúzás, széles fogással. Az egyértelmű.

 

A Dávidhoz nem tudok hozzászólni, mert még nem próbáltam. A lábedzés is fontos, tehermentesíti a gerincet.
Sőt, én végzek olyan gyakorlatot is, ami a láb nagyizületeire, azok mozgástartományára hat.

 

Ez a kobra nem úgy néz ki, hogy hátizomból tartod magad. Belégzésre felemelkedsz, de nem karral tolsz, a kart csak a póz kitartásához használod.
Delly azt mondja erről,  hogy nem a derék, hanem a lapockák közötti terület meghajlítására kell koncetrálni. Nem tudom mennyire értenek a testépítők egy jógapózhoz, idézném erről Benét:

 

"Homorítások, kobra típusú gyakorlatok:

Ezek a gyakorlatok az olyan egészséges, ámde látens sérves emberek gyógyítója lehet, mint a képen látható fiatal nő! A csigolyatestek hátsó részének összenyomásával a jóga pont azt a hatást éri el, mint a McKenzie torna: a kiboltosító erőt kompenzálja, a porckorongot centralizálja. A jóga ellenben tovább megy: megfeszíti az izmokat a homorított két csigolya közti terület felett, ezzel meg is erősíti, stabilizálja a sérült – vagy látens sérült- szegmentet! Ebben a jelentősége a jógának hatalmas lehet, hiszen a stabilitás nem annyira erő, mint inkább kontroll kérdése, és ezt a koncentrációval végrehajtott kifinomult jógagyakorlatok sokkal jobban képesek megtenni, mint a a gyógytornás “emeld fel az ellentétes kezed lábad” típusú megfelelői! "

 

És aláhúznám azt a mondatot, hogy: a stabilitás nem annyira nem annyira erő, mint inkább.....

 

Előzmény: Dávid1224 (15081)