hantorish Creative Commons License 2016.09.28 0 0 86873

Sziasztok,

 

Még mindig egy Bosch 3000W (indirekt tárolós) kondenzációs kombi kazánhoz keresnék szabolyozót :) (Ne haragudjatok, hogy ennyit pörgök a témán, de egyszerűen az üzletekben itt Kecskeméten 0 tájékoztatást tudnak adni. Fogalmuk sincs róla milyet érdeme, mindenhol az egyszerű on-off rendszerűt ajánlják, holott annyit azért tudok, hogy az képtelen lenne kihasználni pl. a kazán modulációs képességeit...)

 

A rendszer nem bonyolult, egy körös, csak osztógyűjtők vannak. (10 darab + 2 darab törölközőszárító)

 

 

Viszont amiket én néztem eddig interneten, igencsak összezavartak.

 

- Vagy veszek egy sima szobatermosztátot (FR10), viszont azzal heti programozást már nem tudok beállítani... Ez közel 20.000 Ft. (Ehhez ha jól értem, lehetne venni egy külön kapcsolót, ami a heti programozást megoldaná, de akkor már megint 40-50 ezer Ft-nál járok):

http://www.bosch-climate.hu/termekek/szabalyozok/helyiseghomerseklet/fr10.html

 

 

- Vagy veszek egy CR100-as szobatermosztátot, ami már képes a heti programozásra is, de ez sem olcsóbb 40.000 Ft-nál:

http://www.bosch-climate.hu/termekek/szabalyozok/helyiseghomerseklet/cr100.html

 

- Vagy veszek egy FW200 időjáráskövető szabályzót, ami szintén 40.000 Ft körüli összegért vásárolható meg. Viszont nem tudom, hogy ez "szobatermosztátként" tud-e funkcionálni, vagy ehhez még mindig vennem kellene egy FR10-es készüléket, újabb 20.000 Ft-ért...

http://www.bosch-climate.hu/termekek/szabalyozok/idojaraskoveto/fw200.html

 

 

Ebben tudnátok-e nekem tanácsod adni? Sajnos a helyi BOSCH partner nyaral, elérhetetlen. Viszont nekem meg kellene rendelnem, hogy jövőhét közepére itt legyen minden alkatrész, hogy azonnal beüzemelhesse (párom várandós, ezért jó lenne a lehető leghamarabb élesíteni a rendszert).