a tömeg az tömeg Creative Commons License 2016.09.28 0 0 23187

Ebből a hosszú cikkből ezt emelném ki :

 

 "Mivel tapasztalt sorstársai erre a találkozásra előzetesen kellően felkészítették, eleve gyanakvással fogad minden választ. Az esetek többségében az történik, hogy A tervezőtől kap egy a választ, aztán mivel nem bízik meg benne, elmegy B tervezőhöz, akitől kap egy b választ, ami nagy eséllyel pont ellentétes az a válasszal, és hogy ne legyen egyszerű az élet, C tervezőtől kap egy, az előzőktől teljesen eltérő c választ. Végül is csak annyi történt, hogy az építtető továbbra sem tudja, mi a jó válasz, és a véglegesen kiválasztott tervező feladata kibővült egy pszichológiai tényezővel, miszerint el kell hitesse, hogy az ő megoldása a helyes."

 

 Vannak bizony építészek akik még a nagypapát is megkérdezik, ezzel etetve a megrendelőt.

 

 Pedig a képlet egyszerű lenne :  tervezze meg az általa legjobb megoldásnak hitt házat építtetse fel   / akár  15 .....  55 példányban /, majd bocsátsa áruba, mint általában az ipari termékeknél szokás.

 

 

 Az egyedi terveztetés nem más mint önámítás. A tervező állítja ,hogy az ő megoldása a jó, a megrendelő elhiszi hogy az ő  házát tervezik meg a legjobban  stb.

 

 

 Minden termék létrehozása csapatmunka és az egyik legfontosabb szempont ebben a fejlesztés, az meg több mint az egyszerű tervezés.

 

 Ennyi.

Előzmény: Kono3 (23184)