viktor a takarító Creative Commons License 2016.09.27 0 0 173141

Én ilyet kerestem, és ha jó, nem lötyög. Nekem az a halálom, ha a vállpánton van az italtartó, mert a pofámba lötyög a két kulacs, és zavar, de mások meg pont ezt szeretik. A víztartály nehezen szárítható, ha el akarom rakni vízmentesen, de ez is tuti, hogy technika kérdése. 

Nekem ez van, a nomadsportnál vettem:

http://www.bergsport.sk/sk/elektronicky-obchod/produkt/batoh-ferrino-x-cross-12/9820

 

A karrimorok közt is vannak jók, a dekások közt is több féle, olyan is, amit boltban alig látni, de a neten fenn van, lehet rendelni. Sokan használnak HOKA és Salomon zsákokat, de ezek elég drágák, szerintem. 

 

Amit tapasztaltam: ha pakolni is kell bele, akkor min. 12l, nagyra nyitható száj, külön zseb pénznek/igazolványnak. Lehessen pontosan állítani mindenhol, és jó feszesre húzni, hogy ne lötyögjön, hanem szinte a hátam része legyen, amikor futok. Lehetőség szerint min. két helyen keresztbe rögzíteni (pl. mellkason és hason), és ne legyen túl közel a vállpánt, hogy ne dörzsölje a nyakat. 

Ja igen, a cipzárak vízhatlanok legyenek (vagy rálógó anyag vagy az önzáró cipzár, aminél nem látszanak a "fogak", miután behúzták). És jó, ha van rajta heveder hátul, hogy ha éppen félig üres, akkor szorosra tudjuk húzni (ez az enyémen nincsen...egyelőre)

Lehet keresgélni:

http://www.nomadsport.eu/alcsoport/fooldal/vasarloink-figyelmebe-ajanljuk/italtarto-zsakok/lap-4/

http://www.nyulcipobolt.hu/kiegeszitok/hatizsakok-oevtaskak-taskak/szures:gyartok-5;12;8;21;14

vagy pl. ez:

http://www.hervis.hu/store/Felszerel%C3%A9s/H%C3%A1tizs%C3%A1kok/Hegy--%26-T%C3%BAraH%C3%A1tizs%C3%A1kok/Dynafit/X7-Performance-12L/p/COLOR-2072925

Előzmény: rrroka (173138)