Frekik.hu Creative Commons License 2016.09.26 0 0 153683

Sziasztok!

 

Valami oknál fogva nem találom az első képen (nem az én autóm) szereplő pirossal bekarikázott légtelenítő csavart a fűtés csövön. Az utolsó 2 képen láthatók ezek a csövek az én autómon. Nos a hűtőm kilukadt, csere lesz, egy új hűtőradiátort szereztem be.

 

Tempra 1.4-ről van szó.

 

Ugye van egy légtelenítő csavar magán a hűtőn, meg ott kéne legyen egy ahol nekem nincs. Hűtő feltöltésénél hogy tudnám légteleníteni teljesen a rendszert? elég ha azt a cső csonkot a bilinccsel lecsavarom és mikor jön a lötty, visszanyomom? Nem értem mi ez, a kézikönyv szerint is ott kéne lenni ennek a légtelenítő csavarnak.

 

Valamint át akarom öblíteni a hűtőrendszert még amíg a régi hűtő fent van mert rozsdalé jött le a hűtőből.

 

Tehát a hűtő feltöltés menete a könyv szerint:

 

Autó fűtés kapcsoló maxra (nem írja hogy járjon-e a ventillátor az utastérben) Motorblokk leeresztőcsavar ki, hűtő alsó csöve ki, leenged majd be. hűtőn légtelenítőcsavar kicsavar, feltölt, megjelenik a folyadék, bezár. Nem létező kettes légtelenítőcsavarnál a folyadék megjelenik, majd bezár. Ez után járatni kell termosztát nyitásig a motort és ha kell, utána öntünk.

 

Jól értelmezem? Mert ha igen, akkor még mindig nem értem, hogy a nem létező csavartól a fűtőradiátorig lévő részen lévő levegő hogyan távozik a rendszerből? Nem szeretném, ha az új hűtőt szétbarmolná valami óriás levegőbuborék :( 

 

Előre is kösz a segítséget!