Paragon1985 Creative Commons License 2016.09.25 0 0 15473

1, Elektormos fej. Csak ahhoz a porszívóhoz használható amin vagy a cső végén van elektromos csatlakozó, vagy a géptesten, ott ahol indul a gégecső. Ha megnézed a porszívódat, akkor látod, hogy ott a gégecső csatlakozója mellett egy kis műanyag rész, mint egy vakgomb. Na az egyes típusokon egy csatlakozó aljzatot takar. Oda kell bedugni a csipetető kábeles fej dugóját. Vagy a komolyabb verzión, a cső végén van a csatlakozó, ott nincsen tekeredő csiptetős kábel. Az általad linkelt fejet csak ezeken a porszívókon tudod használni. Mivel nagyon drágák, és MO-n nincs annyi padlószőnyeg mint az angoloknál így annyira nem is elterjedt ez a fajta kivitel. Amivel át lehet hidalni, az az AccuNova fej, ahol elektromos kefefej az áramot egy beéíptett akksiról kapja. Ezt találták ki azoknak, akiknek a gépe nem tud naftát küldeni az elektromos fejhez. Hogy milyen a hatásfoka, az már más kérdés..

 

2, Nem értelek. Itt a német oldal: http://www.miele.de/haushalt/produktauswahl-bodenbuersten-und-duesen-2202.htm#  15 Euroval drágább is az Airteq fej mint a sima. De itt van egy kis kavar, mert létezik Airteq és Ecoteq fej is, ami koppra ugyan úgy néz ki. Szerintem csak a nevük más. Ezek a dupla kapcsolós fejek. Ez az új fejlesztés, ezt adják a "gyengébb" 700-800w-os C3-as gépekhez. Mert a fej kialakítása a marketing szerint úgy sikerült, hogy szívóteljesítményben egy régebbi 2000w-os gép teljesítményét hozza.

 

Amit te linkeltél, az 285-3 AllTeq, úgy is nevezik, hogy Classic. Az egy régebbi fejlesztés, általában az 1200-1400-1600w-os porszívók kapják, valamint a C1 és többségében C2 modellek.

 

 

Előzmény: tomtyi (15472)