giornalista Creative Commons License 2016.09.24 0 0 110195

4-1 után mit lehetne írni, de rendben volt ez ma nagyon. 

 

az első gólig kurvára görcsösek voltunk. látszott, hogy senkinek semmi önbizalma nincs, mindenki be van szarva, el ne basszuk. Blind tökéletes szögelte, Smalling érkezik, 1-0, és onnantól minden sínen volt. 

 

a következő 5 percben meglőhettük volna azt a 4 gólt, ameddig jutottunk. fantasztikus volt látni, ahogy mindenki, tényleg mindenki kibontakozott és elkezdett focizni, támadni. ha a Pogba-Ibra összjátékból gól születik, valószínűleg a szezon gólját lőjük, akár az egész Premier League-ben. ez az egyetlen hiányérzetem a meccsel kapcsolatban. mindenki hozzátette a magáét, Lingard gólt lőtt, Mata gólpasszt adott és gólt lőtt, Rashford gólt lőtt, Pogba szintén, Herrera zseniális passzal indított egyszer, Ibra is jó volt összességében, csak túl sokat lépett vissza, neki ezt nem kéne. 

 

szünet után teljesen várható volt, hogy visszaállunk. a Leicesternek kedden Porto BL, nem volt várható, hogy széthajtják magukat éretlmetlenül. végül szereztek egy gólt, meg De Gea védett egy nagyot, okés.

 

érdekes nézőpont: eddig Rooney lőtte a szögleteinket, most Blind, háromból gólt lett. Lingard tökéletesen tette vissza Matának a labdát, Rooney-tól a hasonló passzok méterekre pattannak.

 

egyszerűen Rooney és Fellaini nem elég képzett és jó futballisták az összjátékhoz. Rooney egy küzdőgép, Fellaini jobb napjain remekül rombol, de ennyi. nagyon örülök, hogy Rooney nélkül ilyen simán vertük a tavalyi bajnokot, akinek ha nem is megy jól az idén, azért komoly ellenfél, nem lehet lefitymálni.

 

legutoljára egyébként a 2014 őszén, a Citynek lőttünk 4 gólt, minden sorozatot beleértve, ezt is érdemes figyelembe venni.

 

a tanulság számomra - Rooney mellett - az, hogy ennek a csapatnak főleg mentális problémái vannak. a védelem az, ami nem működik (ami döbbenetes egy Mourinho-csapattól). ha a fejek rendben lesznek és Mourinho önbizalommal tudja felruházni a srácokat, szép szezonunk lehet.

 

érdekesség, hogy a meccs előtt Neville és Carragher (?) is arról beszéltek a SkySportson, hogy mindenki fel van háborodva, hogy Mourinho "kritizálni" merte Shaw-t, ehhez képest ők mennyire a menedzserrel értenek egyet: milyen világ ez, hogy a menedzsernek már ennyi hatalma, ereje sincs, hogy elmondhassa teljesen normálisan, ha egy játékosával elégedetlen, a sok primadonna miatt? nagyon egyetértettem a gondolatmenettel.