Márton Lipcsik Creative Commons License 2016.09.22 0 0 7560

Áttekintés után kivonatosan rávilágítanék a Victor Hugo utcai egyesület elleni lúd-sereg messzehangzó gágosára.

 

7530 sorszámon kérdezte az egyik érdeklődő, hogy mi a helyzet az aláírásgyűjtéssel?

7531 sorszámon jött a válasz nyakfogomtól, hogy "Almás rétes pesti egyesület." De hiszen az aláírásgyűjtést egy éven keresztül nyakfogom szorgalmazta, és a nyakfogomot az elnökségbe beválasztó budaörsi egyesület vállalta fel annak megszervezését, és kivitelezését. Miért lenne felelős a pesti egyesület a felelőtlen vállalást tevő nyakfogom, valamint a budaörsi egyesület (egérke) kellő anyagi fedezet és a jogi háttér hiányáért?

(Jóval korábban arra is rávilágítottam, hogy az aláírásgyűjtés során milyen szerteágazó és kógens feltételeknek kell megfelenie a gyűjtést szervező "titokgazdának". Emiatt a figyelemfelhívó, felvilágosító írásom miatt tett közém és Balázs közé egyenlőségjelet nyakfogom, majd nevezett baumag-károsult ellenesnek, holott éppen az írásaim hatására lett tele a nadrágja, mert rádöbbenhetett, hogy vállalása meghaladhatja a képességeit, lehetőségeit.)

 

7534 sorszámon tüskéskaktusz -bizonyítva dícséretes felkészültségét, és áldozatkészségét- ismételten közzétett egy részletes, és megalapozott, a Baumag cégcsoport törvénytelen működését bizonyító összefoglalót, mely a közzététel idején már azért nem rendelkezett jogi revelanciával, mert az abban  foglaltak a Balázsék elleni büntető per ítéletében, valamint a felaszámoló által kezdeményezett polgári per ítéletében többnyire szerepelnek, és az Állam ellen tervezett kártérítési perben is csak a bírósági ítéleteket lehet majd érvként felhozni.

 

 

Némelyek hiányolták a tüskéskaktusz írásának visszahangtalanságát, strucoknak minősítve "nevesítetlen" személyeket, és erre reagáltam akkor, amikor utaltam arra, hogy a tüskéskaktusz által felsorolt bizonyítékok egy része már néhai Bakó János idején is rendelkezésére állt a budaörsi egyesületnek, és az ott 2016.április 24-én elnökségi taggá választott nyakfogom minden bizonnyal el fogja érni, hogy egyesülete ne viselkedjen strucként. 

 

7539 sorszámon a szelektív gondolkodású és emiatt következetlen érdeklődők tájékoztatására írtam, hogy a felszámolási eljárás jogerős befejezése előtt senkinek semmilyen jogi lehetősége nincs semmilyen érdemi lépésre.

Ezt az állításomat erősítette meg sztella vagyok a 7541 sorszámon megjelenő írásában, amikor azt rögzítette: ..."csöndben vagyunk, és lépni fogunk a megfelelő időben." 

 

(Érdekes módon a látszólagos semmittevést és hallgatást senki nem rótta fel eddig sem stella vagyok-nak, sem tüstéskaktsusznak, sem a budaörsi egyesületnek, csupán a Victor Hugó utcainak!?) 

 

Ezért érthetetlen a 7544 sorszámon megjelent írás kérdése, hogy miért hagyták félresíklani az ügyet, ha mindenki tudott mindenről? A Baumag cégcsoportok törvénytelen működésére  a bizonyítékokat ugyanis a károsultak csak autólag és éveken keresztül ismerhették meg (szerezhették be), de az egyéni perek kezdeményezésén túl más jogi lehetősége senkinek nem volt. Ezt az állításomat támasztja alá -igaz, más megvilágosításban- a 7551 sorszámon megjelent lidérclidi írása, miszerint felesleges közzétenni bármilyen információt.

 

Miután csak a Victor Hugo utcai egyesületet, valamint engem értek a támadások a valamennyiünk által elkövetett "semmittevés" miatt, a 7553 sorszámú bejegyzésemben "NEM VÁDLÓ CÉLLAL" megkérdeztem: sztella vagyok és tüskéskaktusz vajon miért nem lépnek, hiszen ők is rendelkeznek ugyanazokkal a bizonyítékokkal, amivel  az egyesületek?

 

Kérdésemet szögesdeszka és sztella vagyok csipőből visszautasította, azt állítván, hogy nekem ilyen számonkéréshez nincs jogom velük szemben. Én nem is kértem számon senkitől semmit, csupán az egyenlő elbírálás érdekében tettem fel a költői kérdésemet, amelyet sztella vagyok tulajdonképpen már megválaszolt a 7541-es sorszám alatt, csak időközben elfeledkezett róla. 

 

Ami egyeztetésre pedig az Állam elleni keresetlevél megfogalmazása kapcsán utaltam, az elsősorban a tüskéskaktusz és a sztella vagyok által képviselt, valamint más kisebb csoportok érdekében történt. A Victor Hugo utcai egyesület ugyanis alaposan körbejárta, hogy a régi, vagy az új Ptk.-ra alapítva szerencsés-e a keresetet előterjeszteni. Különös súlyt kell fektetni ugyanis az elévülés megváltozott rendelkezéseire, mert bizony itt nagyon sok a buktató. Arról nem is beszélve, hogy ki legyen az Állam elleni kereset alperese, meg más nem elhanyagolható körülmény. (Pl. a pénzügyi felügyeletek jogutódlási kérdései.)

Ezekben lehet jóvátehetetlen alaki és tartalmi hibákat véteni. Az egyesületünk felállt a startvonalhoz és én tulajdonképpen a 12 ezer károsult érdekében a saját szakállamra vetettem fel, hogy szerencsés lenne az együttműködés az egyesületek és a csoportok között.

 

Érdekes módon szögeszkeszka, sztella vagyok lidérclidi és tüskéskaktusz azok, akik az általam javasolt együttműködést ellenzik, miközben a Victor Hugo utcai egyesületet vádolják elkülönüléssel.

Nem lenne szerencsés mégis felülvizsgálni az álláspontjukat? Továbbra is csak a zsigerekből jövő szembenállás fog dominálni? Ez esetben már az sem érdekes, ha a 12 ezer károsult egyesületen kívüli tagjai esetleg éppen szögesdeszka, tüskéskaktusz, lidérclidi vagy sztella vagyok önzése, makacssága miatt válik vesztessé? nyakfogom káros "munkásságáról" már nem is beszélve.

A jelen írásomban kiragadott ellentmondások közzételét a 7553 sorszámú előző nyilatkozatomban felhozott visszavonulásom ellenére a 12 ezer károsult érdekében szükségesnek tartottam, de a továbbiakban csak a személyes e-mail címemen állom bárki rendelkezésére.

Lipcsik Márton