kopasz szuzukis
2016.09.21
|
|
0 0
128294
|
Mivel hosszabb időre akarod betárolni a cefrét, érdemes "kiegészítő" kezeléseket végezni. A bogyózott szőlőcefre igényel kevesebb birizgát. Valószínűleg jóval 20 fölötti a cukorfoka. Erjeszd ki 20-22 Celsius fokos helyiségben ( borélesztővel indítsd be). Ha teljesen kiforrt, vidd le a pincébe, töltsd szinte színültig a tárolóedényt, és légmentesen zárd le.
Az almához érdemes lenne némi kabai finomítványt adni, hogy 1 kicsit magasabb legyen az alkoholfoka. Kell bele mindenképp pektinbontó, és levinni a pH-t 3,8 alá. Ha kiforrott, ismételt pH ellenőrzés, és utánállítás után szintén pince, szintén színültig töltve, szintén légmentesen lezárva tárolható.
Legkésőbb kora tavasszal kifőzendő, különben lesz 2-300 liternyi jóféle gyümölcseceted. |
Előzmény: norennord (128273)
|
|