Pipike77 Creative Commons License 2016.09.20 0 0 14967

Sziasztok!
Gyorsan pötyögök pár sort.

Szóval, nekem ugye van egy syrinx-ciszta a gerincvelőmben a 2-3 nyakcsigolyánál, valamint 3 sérv a C4-7 között.

2010-ben derült ki, mert zsibbadtak az ujjaim, meg sokszor fájt a nyakam-fejem. Évente volt kontroll MR, nem romlottak. 2015. decemberben viszont nőtt a ciszta is, és a sérvek is, így kiírtak műtétre sűrű ijesztgetések közepette. Elmentem még 2 idegsebészhez, ugyanaz a forgatókönyv. Aztán halogatódott a műtét, aztán jött a nyári szünet, akkor már azt mondta az orvos, nem sürgős műtét, csak megelőző jellegű.

Kaptam engedélyt gyógytornára. Előtte próbáltam már Mckenciet két helyen, az elején jártam Bene Máténál is, Kiem doktor nem vállalt...szóval a DAVID központban kezdtem el tornázni, bár ott sem szívesen vállaltak először a műtét miatt. 10 alkalommal voltam eddig, heti 1-szer. Funkcionális gyógytorna. Kicsi korom óta borzalmas a testtartásom, és nem tudom kihúzni magam, mert fáj, elfáradok, stb. 5 alkalom után azt vettem észre, hogy sokszor magamtól kihúzom magam, és szinte peckesen sétálok. A zsibbadások egyre ritkábban jelentkeznek. Viszont, nekem nem kilépő ideget nyom a sérv, hanem a gerincvelőt. 

Most az történt, hogy pénteken elmentem a dokimhoz, mondván, hogy tök jó a torna. Azt mondta, akkor térjünk vissza a műtétre jövő tavasszal, addig tornázzak. Viszont, ha romlanak a tüneteim, azonnal jelentkezzek.

És, persze, miután eljöttem tőle, elkezdett fájni a nyakam-fejem, este pedig bizonytalan lett a járásom, mint ha gyengébbek lennének a lábaim és ez megy péntek óta. Mivel pánikbeteg is vagyok, meg állandóan szorongok, meg front is van, abban bízom, hoyg csak amiatt alakult ez így.

Nem csináltam azóta oylan mozdulatot, amitől hirtelen romolhatott volna a sérv...

Szóval, megy az agyalás ezerrel. De még várok kicsit, hátha tényleg csak pszichés.

 

Veletek mi újság?

Jukinyu, jól emlékszem, hogy te vársz műtétre?

Adri, jobban vagy már?

Kitartást mindenkinek!