Törölt nick Creative Commons License 2016.09.18 0 0 122650

Részemről így csináltam asztalt:

sarokról hoztam 5x5 stafnikat, ezek a lábak, ill. összekötők.

5x2 pedig a többi, nekem bőven sok és elég stabil is. Ezen kézi gyaluval nem nagyon gyalulok, max gépivel, oda meg bőven elég, hátul lekereszteztem ahogy itt javasolták hulladék fával :D Semmit se dobunk ám ki :) Ez konrkétan egy 30 éves szétszedett létrából jött ki, igaz csak egy keresztlécet kapott, 13cm széles, bőven elég, stabil lett nagyon az asztal tőle.

 

Itt feltettem a kereszt stafnikat és 2 oldalára 1-1 lécet, azon végig maróval egyengettem, szép lett, szép görbe, középen mélyedés van (maró súlya lehúzta a két 5x5 stafnit) :D

Én barom, miért nem zártszelvénnyel csináltam, a másfél méteren van majd 1cm görbület. Most fogom kijavítani az asztalt 2 szimpatikus zártszelvénnyel, akármennyire is undorító itt ilyet írni, de nem szórakozok vele sokat :)

 

Az asztal teteje meg egy hulladék, bontott bútorlap. Nem sajnálom, ha tönkremegy, van másik :D Tényleges hossza 185 és 70 mély, nekem ez pont optimálisnak jött be. Nem merem leírni össz mennyibe került az asztal összerakása, mert elkergetsz...

Meg kell csinálnom, mert így nem tudok normálisan egyengetni maróval.

 

Készül lassan egy másik asztal, amibe belekerül a straus körfűrész (asztali), a maró meg dekopír is, ez tervek szerint 2 méteres lesz kerekekkel megáldva. De lehet felezem és egy fűrész és egy maróasztal lesz, ezt még nem találtam ki teljesen :)

 

 

Előzmény: gergem (122646)