gergem Creative Commons License 2016.09.18 0 0 122646

Köszi szépen. Ezt a választ, meg a másikat is. Anno ütvefúrónál gondolkodtam a márkák közt, akkor végül Skil Masters lett, ami egyelőre nagyon is jónak tűnik, de azt többet használom, mint ezeket a gépeket fogom. Legalábbis, mint ezeket fogom a következő időszakban :)).

Köszönöm az egyengetéses választ is. Ha csavarodva is van, akkor szerintem veszek inkább másikat. Ami miatt felmerült bennem ez az egész: amikor a munkaasztalt csináltam, kitaláltam, hogy legyen neki gerendából a lába, 400x10x10-es gerendát ha veszek és 5db-ba vágatom, akkor pont jó lesz, gondoltam. El is vágták, el is hoztam. A gond, hogy a vágások egyike sem 90fok volt (ezt most már tudnám kezelni), valamint a gerendában voltak igen vastag repedések (hasadások) is, gyakorlatban a méret 9,7 és 10,3 közt váltakozott. Ez azért már nagy különbség, főleg, hogy volt, ahol a két merőleges oldal aránya volt ez. Az asztalt végül jó sok csavarral megoldottam, stabil és szinte teljesen vízszintes, de a teraszkorlátnál ez nem járható út.

Ha tudtok dél Bp-en olyan helyen, ahol tudok válogatni is, akár 8-10m gerenda esetén is (tudom, hogy ez kis tétel), megköszönöm, ha mondjátok. Igazából úgy vagyok vele amúgy, hogy most sokat agyalok, próbálok a legrosszabbra felkészülni, aztán ha megvan a döntés, uccu neki :). A kéziszerszámokat (fűrész, véső) mondjuk már megrendeltem.

Előzmény: Törölt nick (122642)