Törölt nick Creative Commons License 2016.09.17 0 0 122617

"Mihez kell ilyen mélység? "

 

Pl ha előbb-utóbb asztalba akarod építeni. És előbb-utóbb akarni fogod. Igazából első körben úgyis a kézi szerszámokat veszed meg. Fűrész, véső, kalapács, stb.

Aztán a korlát projekt mit kívánhat: csiszolást, és te írtad hogy éllekerekítést. Csiszolni lehet kézzel, éllekerekíteni (szépen) már kevésbé . Majd eldöntöd hogy melyik élvez prioritást. De ha ha az anyagiak nem engednek túl sok repkedést, én kezdésnek egy olcsóbb excentert és egy olcsóbb felsőmarót vennék a helyedben:

 

http://www.megatool.hu/faipari_gepek_293/felsomaro_146/einhell_1100w_felsomaro_th_ro_1100_e_15241

 

http://www.megatool.hu/faipari_gepek_293/excentercsiszolok_269/fsx200_metabo_excentercsiszolo_914

 

A kettő 32 ropi, plusz veszel hozzá csiszolókorongokat és marófejeket. 55mm mélység, ez már sok mindenre elég. 6 és 8mm marófejek (utóbbiból szép választék van már). És a vágáson kívül gépesítettél mindent a korlát projekthez. És ha kinőtted a marót, jobbra vágysz -> sokat nem buktál a projekten. De azért az Einhell sem egyszer használatos cucc lesz. Illetve: elgondolkodnék a használt vételen, ha még úgysem tudod mennyire fogod szeretni. Úgy még kevesebbet buksz, ha félretolod. De szerintem nem fogod :-) Igen meg lehet szeretni ezt a fanyűvést.

 

Ha korlátot 12-es gerendából fogod csinálni, akkor nem nagyon van (kézi) körfűrészből olyan, legalábbis barkácskategóriában amivel egy menetben át tudnád nyesni. Így igen, logikusan vagy forgatod, vagy eleve kihagyod a gépet és egy jó kézifűrésszel esel neki. Ha Miskolc környéki lennél, mondanám hogy írj rám és gyere el kipróbálni a Stanley-t, amit írtam. Meglepődnél milyen könnyű vele vágni :) 

Előzmény: gergem (122612)