dbalazsg Creative Commons License 2016.09.14 0 0 18593

Sziasztok

 

Ígértem egy bővebb összefoglalót, ha valakiben kétely támadna hogy bevállalja-e az Alykanas Letsos Hotelt, ne hezitáljon, messzire kerülje el. Messzire alatt minimum a sziget másik oldalát értem.

 

Teszek majd fel képeket, bizonyítandó, hogy nem levegőbe beszélés, amit mondok, mindenről készült dokumentáció, főleg mivel részünkről az ügynek lesz folytatása.

 

Lényeg a lényeg: világlátott ember vagyok, amerikától ázsiáig jártam már, és bizton mondom hogy szálltam már meg szebb és jobb, de legfőképp tisztább, bangkoki 1-2 csillagos szállodában is. A Letsos egy kívülről elfogadható kinézetű átverés, beetetés.

 

Szóval a sztori:

 

Keddi indulás 3 óra késéssel - már elcseszve

kiérkezés - szakadó eső, szar idő

szoba elfoglalása - mi feláras, garantáltan légkondícionálóval és magasabb felszereltséggel bíró szobát kértünk. Nem volt. 2 szobát foglaltunk, állításuk szeirnt nem volt, a "külön" szobás apartmanra akarta rábeszélni az előttünk érkező magyarokat is, minket is, és az utánunk érkezőket is. Nem fogadtuk el, mivel egy galériás valami volt, nem külön zárható szobás, maradt a 2 szoba ami épp elérhető volt.

 

Aki kint volt magyar, de külföldi vendég is, egy hét alatt folyamatosan állt valaki a recepción szobacserét követelve.

Egyik este esett az eső, kimentem a recepcióra, 5 perc alatt csak 4 magyarral találkoztam akik arra panaszkodtak hogy beázik a szobájuk, ömlik az ágyra a víz. Nekik sem cseréltek, mondván másnap nem fog esni....

 

Amit kaptunk:

Alagsori-mélyföldszinti szoba, a bojler gépház mellett, a 2 épületszárny között.....bojler folyamatosan jár, éjszaka berreg, aludni nem lehet, de nem is tudom minek megy mert meleg víz elvétve reggelente van a szinten

 

Légkondi nuku (igaz feláras, de fizetni se lett volna miért, mert nem volt beszerelve)

 

A tv nem működött

 

A szobában nem volt fürdőszoba. Ami volt, azt egy jobb putri is lepipálja higiéniában és helyben. Egy kb 60x80 cmes helyiségbe volt bezsúfolva a wc, a zuhanyzósarok, a csap. Az ajtót konkrétan ki sem lehetett nyitni, mert elakadt a csapban - falban, zuhanyozni pedig nem lehetett, ugyanis a csap a wc mellé a falra felszerelt zuhanyrózsából állt, és kb akkor fértél el, ha a wcn ültél vagy az egyik lábad már a budicsészébe lógott. És mindez a legótvarabb, szétrohadóban levő kivitelben, rozsdás tükör, csorba csempék, irdatlan kosz a zuhanyzónak csúfolt valamiben (függöny, ajtó, semmi, megnyitod a csapot az ágyig ömlik a víz mert az idiótája persze úgy építette hogy nem a lefolyó fele lejt hanem a szobába kifele)

 

Irdatlan kosz - a tisztán kihelyezett takarón pl egy méretes menstruációs folt volt látható, a szobában hemzsegtek a bogarak - csótány, pók, ill 5-6 cm hosszú férgek és százlábúak, valamint a luxusfürdőszobában a fal felét a szétcsapott véres szúnyogfoltok jelentették...

 

Higiénia 0

 

3 napig veszekedtünk a recepcióval illetve egyeztettünk az irodával hogy azonnali szobacserét kérünk, vagy másik hotelben elhelyezést, mert ez egészségre ártalmas, nem ezt fizettük.

 

Másnapra sajnos igazunk lett. ami az egészségre ártalmas részét illeti. Rutinos görögbe járók vagyunk, felkészültek, 3. alkalommal látogattunk az országba, soha semmi egészségi gond nem volt, a hotelben eltöltöttünk 1 napot és mindketten olyan irdatlan hányással (inkább sugárban okádással) és hasmenéssel, lázzal, hidegrázással járó fertőzést kaptunk, hogy még aznap a helyszínre kellett hívni az orvost, mert a kb 30 méterre levő rendelőbe nem tudtunk átmenni. (Menyasszonyom kb 3 óra alatt nem vicc, 14-16 alkalommal hányta el magát, de a 15 perces vizsgálat is 2 megszakítással ment csak..... )

 

De meg sem lepődök ilyenen, egy olyan hotelban, ahol fahéjas pörköltet főznek és simán kihoznak neked egy fél éve lejárt szavatossággal rendelkező mustárt.

 

Szóval így indult, a nyaralásból kb 3 nap kuka, az első 2 napon több fotót készítettünk a szobáról mint a nyaralásról, illetve többet veszekedtünk a recepción, mint fürödtünk volna, több tízezres plusz költség a telefonálgatás, a sok gyógyszer, a biztosítás ügyintézés, stb mellé.

 

Gasztronómiai élvezetek helyett maradt a piritós, tea, keksz..... de még mindig jobb, mint az a moslék amit a hotelban adtak. Félpanziót fizettünk, de kb 3x ettünk ott bármit, abból is 2 pirítós volt reggelire....

 

ezek alapján döntse el bárki, akar-e ide menni bármilyen irodával.

 

A sziget maga szép, a végére a programok is egészen jók voltak, de nekünk az volt a benyomásunk hogy a természeti látnivalókon kvíül kb semmi nincs a szigeten, sem programban, sem történelmi jellegben, és irdatlan nagy a mélyszegénység - már márnyomasztó mértékű. Rengeteg a befejezetlen ház, apró település, de a főváros is irdatlan picike, és teli van kéregetővel (találtunk olyan utcát ahol 5 méterenként egy gyereket szorongató migráns asszony ült és kéregetett)

 

Jártunk pl Korfun, ott azért jóval több történelmi emlékmű, hangulatosabb belváros, kevesebb kéregető, és kicsivel jól struktúráltabb apró falvakat találhat az ember. Pl. egy fővárosi barangolásra simán elmegy 2 nap, mi Zakynthos városban már 2 óra után azt mondtuk hogy menjünk innen, annyira nincs semmi.

 

Ettől függetlenül a természet része kárpótol valamennyire.