Törölt nick Creative Commons License 2016.09.10 0 0 122183

Milyen a műhelyed? (fal, belmag, ablak) Milyen a szemed?

Tevős-vevős balesetveszélyes helyen szórt fénynek kell lennie, és ne verje ki a szemedet sem. Ezért alap a fehérre festett plafon amit meg kell világítani lehetőleg fénycsővel, azonos színhőmérsékletűekkel. DE az a fajta aminek tükrös fényvetője van, és álmennyezetekbe is előszeretettel rakosgatták az rohadtul nem jó, mert az nem fogja a plafont beborítani neked, és sötétet fogsz érezni, mint amikor spotlámpát raknak a nagyszoba közepére.

 

Nagyon tudom ajánlani a melegfehér opálbúrás led lámpák lelógatását is, csak úgy kopaszon. Ha véletlenül hozzáversz egy gerendát, semmi baja nem lesz, csak belibben, de a büdös életbe nem fog eltörni, és elég jól bevilágolja a plafont is.

A minap vettem egy eglo rondo 252562-őt igaz szobába. A 260-as belmag miatt persze teljesen le kell rövidíteni a drótját, de a 25cm-es búrás tökéletes lett. Istenkirály szórt fényt produkál a nagy mattbúra, abszolút nincsenek éles árnyékok, bevilágítja a plafont nem úgy mint az ufólámpa és még a légy se tud beledögleni (nem úgy mint az ufólámpába) Ugyanaz a 10,5w-os ledizzó van benne, mégis egészen más a fényérzet.

 

De meg kell világítani mindig a műhelyasztalt egy állítós munkalámpával, a dekopírt ugye egy éles árnyékot adóval stb.

 

A lidlis dekopíromnak gyárilag azért el.aszott a lámpája, mert a géptesthez van csavarozva és úgy beleng mint a hinta. Ez szar marketingmegoldás, le is szereltem, és egy masinától független lámpával világolok.

Előzmény: traktoros82 (122182)