taormina001 Creative Commons License 2016.09.08 0 0 71021

Sajnálom, hogy vissza kell térnem evvel a problémával, ami sokakat fölbosszantott közületek.

Találtam egy kedves, türelmes és kompetens szerelöt (meg közben új bérlöt is, mert a régi annyira pánikba esett a problémától), és személyesen a helyszínre utaztam.

Sok-sok kísérlettel és méréssel földerítettük a hiba okát is, de a forrását sajnos majdnem lehetetlen megtalálni, (emlékztek rá; csak szórványosan és összefüggéstelenül lépett föl, ezért nagyon nehéz volt mérhetövé tenni), és ezért még most sem látom pontosan, hogy mit lehet ellene kezdeni. Az áram forrása valahol a lakáson, tehát a biztonsági relé hatáskörén kívül van, de hogy honnan jön, szinte lehetetlen kideríteni. Közben fölkutattam az összes szomszédok elérhetöségét is, és meg fogjuk vizsgálni, hogy az ö lakásuk áramtalanítása után is fönnáll-e a probléma. Ha nem, akkor egyszerü a továbbjutás. Viszont mi lesz, ha igen? Sötétbe borítom az egész házat, a víz meg még mindig ráz, és semmi egyébbel nincs összefüggésben?

A probléma mindig akkor jelentkezik, ha a víz meleg, (de a boyler bekapcsolásával nem függ össze) és már viszonylag sok elfolyott. A feszültség a csap és a lefolyó között lép föl. (Kontrollképpen holnap "száraz" állapotban is el fogja végezni újra a mérést.) A szerelö tehát arra gyanakszik, hogy a zuhanyzó padlója és fala közötti fugákon szivárog át idövel a víz, és ha egy bizonyos mértéket/pontot elért, akkor lép föl a jelenség. De mit lehet tenni, ha a forrását nem lehet fölkutatni? Létezik olyan szigetelési eljárás, melynek során a zuhanyzó/fürdöszoba belsejét valahogy "elzárjuk" a külsejétöl? Nem akarok nagy szamárságot mondani, de nem ezt hívják Faraday-ketrecnek?

Van valami különleges ötletetek, amire földi halandó nem is gondol?

Előzmény: taormina001 (70224)