Tücsök-koma Creative Commons License 2016.09.06 0 0 3108

Köszönöm a segítségeket a Loctite 55 bevált.

 

Megjött a víztisztító is. Ezt vásároltam végül:

https://www.wasser-shop24.de/epages/61897471.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/61897471/Products/1920/SubProducts/1920-BASIC-AK-OH

 

1,3 liter/percet tud.

Viszont amint kinyitom a csapot, leesik a nyomás, indul is egyből a szivattyú, de érdekes mód a nyomás kb 5seccel később "érkezik" csak meg. Ez mitől lehet? Eléggé zavaró.

 

Ha jól gondolom a szivattyú teljesen zár amikor nem működik. (mivel ha kihúzom a konnektorból, és nyitom a csapot nem folyik víz)

A szennyvíz ágon van egy elektronikus csap ami lezár, hogy gondolom ne folyjon el arra a víz, amikor a csapot elzárom, illetve van egy elektronikus elfolyás szabályzó is. Ami számomra érdekes, hogy ez miért elektronikus? Elvileg 1800-as.

 

A kérdés, hogy működik a rendszer.

Az alacsony és magas nyomású kapcsolok mikor adnak jelet?

Magas nyomású gondolom akkor jelez, ha zárom a csapot és megnő a nyomás határérték főlé. Ekkor zárja az elektronikus csapot a szennyvíz ágon, illetve leállítja a szivattyút. A jel folyamatos marad egészen addig amíg nem esik le a nyomás?

De az alacsony nyomású kapcsoló az minek? vagy ez csak azt figyeli nehogy túl nagy legyen a víz hálózati nyomása? Azaz folyamatosan adja a jelet?

 

De a kérdés továbbra is adott miért nem jelenik meg egyből a nyomás a tiszta víznél?