words about future Creative Commons License 2016.09.05 0 8 18457

Volt anno egy közérdekű kérdésem, választ nem kaptam.
Megismételtem későbbiekben, türelmesen vártam a válaszra -hiába. Semmi indokolás, ami elvárható lett volna. Sorstársak segítettek a kérdés megválaszolásában.
Tudomásul vettem, már nem kérdezek attól, ki nem válaszol.

 

Mindegy volt, hogy régi, vagy új kérdező, nem szelektáltam, kinek válaszolok. Az orvos sem válogat, melyik betegét gyógyítja meg! Ha meg nem segített neki, nem adott gyógyszert, terápiát, akkor milyen alapon kritizálja? Legjobb tudásom szerint, válogatás nélkül válaszoltam. Amit nem tudtam, annak utána kerestem és beidéztem.

 

Lekezelőnek érzem az alapvető dolgokra és a leegyszerűsítésre való állandó, folyamatos hivatkozást. Példákon át, hétköznapi szavakkal minden érthetővé válik, túllihegés, túldimenzionálás nélkül.
A diskurzusok mostanában belemagyarázásra, az eredetitől eltérő megvilágításba, perspektívába kerülnek. Teljesen más optikát kapott az újabban felvetett, megbeszélt téma is! Ismeretlen okból folytonos bírálatra  kerülnek bejegyzéseim. Leírok, beidézek valamely jogszabályt, véleményt, lehetőleg a legújabbakat, kijavításra kerül még az általam idézett vélemény is! Ez így nem folytatható részemről. 

 

Hagyjuk meg a közösség jogát önbecsülésére, ne zúzzuk le önértékelését, hadd mondja el gondját-baját! Itt megértésre, szolidaritásra talál ! Tévedhetünk, hiszen sosem állítottuk magunkról, hogy ez nem lehetséges! Csak ismerjük el hibáinkat, ha túllőttünk a célon. Ez nem vesz el emberi nagyságunkból!

 

Mindezek elmondását a jövőre nézve tartom fontosnak!

 

Megbeszéltük közös dolgainkat, a ránk vonatkozó, életünket érintő problémákat! Tiszta szívvel, lélekkel segítettük egymást.

 

Ezért az itt töltött idő értékes volt, nem veszett kárba! Olvasásra ösztönzött, együtt gondolkodásra késztetett. Tanultunk egymástól, érdekes, értékes, okos emberek véleményét, problémáját, gondjait ismerhettem/ismerhettük meg, akik a nehéz körülmények ellenére is példamutatóan helytállnak az életben, kitartanak, megértik, segítik egymást.

 

Köszönöm!