Zoltanmontan Creative Commons License 2016.09.04 0 0 366

Sajnos az általad említett szerb rendőri intézkedés nem egyedi példa Szabadka környékén a magyarokkal szemben.

Én a helyedben csak megkeresném a szerb konzulátust. Hadd szoruljanak egy kicsit a rend szerb őrei...

Megjegyzem, egész könnyen megúsztátok. Az alábbi cikkben szereplő srácok Belgrádban rosszabbul jártak:

 

http://www.olvasokk.hu/cikkek/184/Szerb-rendori-tulkapas-fejloves-keppel

 

"Szerbia - Rövid üldözés után a szabálytalankodót megállították a rendõrök, majd az egyik utast fejbe lõtték. 

Véres jelenetek zajlottak le csütörtökön hajnalban a szerb fõvárosban: a belgrádi rendõrség egyik járõre üldözõbe vett egy Peugeot 307-es gépkocsit, miután annak vezetõje áthajtott a piroson. Rövid üldözés után a rendõrök a kocsi elé kerültek, megállásra kényszerítették, és felszólították az utasokat, hogy szálljanak ki.

Szemtanúk szerint az autó utasai és a két rendõr között vita alakult ki, amelynek hevében az egyik járõr fejbe lõtte az anyósülésen utazó 24 éves fiatalembert. 

A tragédia a szerb fõváros Új Belgrád nevû városrészében történt a hajnali órákban. A néhány szemtanú szerint szó sem volt dulakodásról, a fiatalok nem álltak ellen. 

- Alig fél perc alatt játszódhatott le az egész. Szirénát hallottunk, a rendõrség terepjárója keresztbe fordult az úton, hogy elállja a Peugeot útját, majd a rendõrök kipattantak rendõrautóból, és azt kiáltották: kifelé, gyorsan! A két férfit megragadták, kirángatták a jármûbõl, aztán szinte azonnal hallatszott a lövés - idézi a szemtanúkat a Press. 

A lelõtt fiatalember barátnõje a Blic-nek adott interjújában elmondta: szórakozni voltak az Akapulko nevû úszóházon, ám mivel barátja sokat ivott, nem akart vezetni. Úgy döntöttek, beül társuk autójába, barátnõje pedig követi õket az ittas fiatalember kocsijával. Autójukat azonban szem elõl tévesztette, ezért kisvártatva felhívta õt a barátja, hogy elmondja, hol vannak. - A háttérbõl az hallatszott: állj, kifelé! Aztán megszakadt a vonal - mesélte a még mindig sokkos állapotban lévõ barátnõ a lapnak. 

- Tizenöt percet vezethettem, magam sem tudom merre, mikor felhívott Filip, és azt mondta: a barátomat lelõtték. Azt sem tudom, hogyan jutottam el a helyszínre. Az utca le volt zárva, mindenütt rendõrök voltak. A barátom a kocsi mellett feküdt. Nem hagyták, hogy lássam. Megjöttek a mentõk is, de csak azért, hogy megállapítsák a halál beálltát. A rendõröket kérdeztem arról, mi történt, de csak megvonták a vállukat - mondta a rémült lány, aki három órát töltött éjszaka a rendõrségen. Azt mondta, nem találkozhatott senkivel a tragédiában résztvevõk vagy a szemtanúk közül, de amíg tartott a helyszínelés, beszélt a Peugeot vezetõjével. 

- Filip azt mondta, áthajtottak a piroson, üldözni kezdték õket. Végül elállták az útjukat a rendõrök, kiugrottak a kocsiból, és egyikük a vezetõ, másikuk a mellette ülõ felé indult. Filip arra emlékszik, hogy miután a rendõr feltépte a vezetõ oldali ajtót, rögtön kapott tõle egy pofont. Abban a pillanatban dördült a lövés is - nyilatkozta a lapnak Jovana Dobriæ, a halott fiatalember barátnõje. 

Milan Zariæ, a fejbe lõtt férfi testvére elmondta: jártak a rendõrségen, ahol - mivel a boncolás tartott - õk sem láthatták a testet, de az illetékes tiszt elimerte, hogy a rendõr hibájából történt a tragédia. A tiszt szerint a rendõr megragadta Ðorðe Zariæ vállát, ám amikor ki akarta rángatni a kocsiból, a másik kezében tartott pisztoly elsült. Kérdéseinkre, hogy véletlenül lõtt-e, vagy hogy miért volt kibiztosítva a fegyvere, nem kaptunk választ - mondta a Blic-nek a testvér. 

A rendõr elõzetesben 

A gyilkos rendõrtõl az eset után azonnal elvették pisztolyát és jelvényét, vizsgálatot indítottak ellene. A rendõrség közleményt adott ki a tragédia után. Ebben az áll, hogy az elsõdleges adatok szerint a rendõrök arra lettek figyelmesek, hogy a Peugeot áthajt a piroson, majd a fény- és hangjelzések ellenére tovább megy, és további piros jelzéseken hajt át, ezért üldözõbe vették, és megállították a kocsit. A benne ülõket felszólították, szálljanak ki. Néhány felszólítás után a vétkes rendõr kezében a szolgálati fegyverrel közelített a továbbra is az anyósülésen ülõ Ðorðe Zariæ felé, aki mikor az ajtót kinyitotta, meglökte a rendõrt, kezével pedig eltolta a rá irányuló pisztolyt. Ekkor sült el a fegyver. Ðorðe Zariæ halálos fejsérülést szenvedett - áll a jelentésben, amely megemlíti még, hogy az áldozat vérében 1,36 ezrelék alkoholt találtak. "

Előzmény: PerDirti (365)