altimus Creative Commons License 2016.09.03 0 0 161157

ha fogadnom kellene mi lesz 10-15-20 ev mulva akkor valoszinusitem, hogy megmarad a tablagep, persze valoszinuleg osszehajthato kijelzovel. a telefon osszes funkciojat at is tudja venni, minden gond nelkul. sot mi tobb, szerintem maga a telefonalas is ki fog menni a divatbol, sok szukseg nincs ra, ha az alkalmazasokon keresztul lehet kommunikalni. a hagyomanyos, telefonon intezett ugyek nagyresze meg eleve feleslegesse valik. (nem kell taxit hivni, eleg egyet poccinteni a kepernyon ...) a rokonok baratok ott vannak a facebook/insta/twitter ... oruletben. hagyomanyos telefonia helyett meg persze ott az internet alapu, amit a tablagep jobban fog tudni, mint a telefon.

 

az okos oranak viszont szamtalan olyan funkcioja lehet ami nelkulozhetetlenne tehetne azt. egy mozdulattal lehetne fizetni, becsekkolni a repuloteren, kinyitni a lakasajtot ...

 

en persze nagy tamogatoja lennek valami bor ala ultetett chip-es megoldasnak is. miert is ne lehetne automatikusan besetalni egy repuloterre, a hagyomanyos checkin helyett? az osszes orvosi rekord, banki penztarca ... mind elerheto lenne.

 

a mechanikus ora persze megmarad igazi jatekszernek, persze csak egy szuk kor szamara, mint a veteran autozas, vagy akarmilyen mas hobbi. a mechanikus ora nagy szerencseje, hogy sikeresen atpozicionalta magat az ekszer kategoriaba, vagy ha ugy tetszik az exkluziv jatekszer kategoriaba. emiatt fog tulelni, semmi mas miatt. az idomero es kijelzo funkcioja mar ma is erosen redundans.

 

Előzmény: windproof (161155)