nagyigaboor Creative Commons License 2016.09.03 0 0 8334

Sziasztok!

Tavasszal vettem egy fehér Yugo Koral 55-öst, 1990-ben született. Most meg nem jó a fék rajta, azért írok ide.

A helyzet az, hogy nem értek túl sokat az autókhoz, és a szomszédban lakó szerelő rábeszélt egy fékrendszer-cserére. Csövek, munkahengerek, minden. Jó sokáig dolgozott rajta, az új fék pedig körülbelül egy hét használat alatt ment tönkre: kilyukadt a jobb hátsó flexibilis cső, a bal még tartja magát, de már az sem sokáig. A felnihez ér hozzá mindkét cső. Mutatom képeken:

http://kepfeltoltes.hu/view/160903/fekcso1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/view/160903/fekcso2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Elvittem egy másik szerelőhöz, aki szerint a következő történt: az ember kicserélt egy fémcsövet a munkahenger meg a flexibilis cső között, de olyat rakott a régi helyére, ami nem eléggé görbe, így nem tartotta el a flexibilis csövet a felnitől. A felni így tudta elnyírni a csövet.

Sajnos, az új szerelő azon kívül, hogy megállapította a hiba okát, nem tudott/akart segíteni. Azt mondta, nem tudja, milyen csövet kellene rendelnie, mert nincs minta (valóban nincs, a kontár szerelő kidobta a régi csöveket). Kerestem bontóst, aki meg azt mondta, ne menjek ki hozzá csőért, hajlítsak magamnak kézzel. A kézzel hajlítás az új szerelő szerint hülyeség. 

Jelenleg itt tartok. Hívtam más szerelőket is, akik szintén azt mondták, nem foglalkoznak a típussal.

Tud valaki segíteni? Ismertek szerelőt Budapesten, Békásmegyer közelében, akihez el tudnám vinni a kocsit? Netán olyat, aki kijönne megcsinálni?

Minden segítséget előre is köszönök!

Üdv:

Gábor