altimus Creative Commons License 2016.09.03 0 0 161153

oras, mechanikus oras, szemmel nezve valoban nincs sok ertelme az okos oranak. az okos ora valoban soha nem lesz hasznalhato evtizedekig (nem is ez a cel). az ilyen kutyuk 2-3 ev alatt tokeletesen elavulnak (igy nyilvan nem is kell tovabb tartaniuk.) nem egy patekrol beszelunk itt, aminek egy funkcioja van, az ido merese.

 

termeszetes az ellenerzes is egy "egyen darab" irant, ami meg a varialhatosag (szin, anyag, szij ...) is csak egy kozonseges kommercialis termek marad.

 

ennek ellenere en azt hiszem az okos ora nagy jovo elott all, es 10 ev mulva megmosolyogtato lesz, hogy valaha is azt hittuk, hogy tudunk nelkule elni. nem hiszem, hogy volt barki aki az internet megjelenesekor latta volna, hogy mennyire integrans resze lesz az eletunknek. meg azt se tartom elkepzelhetetlennek, hogy lesz akar a mi eletunkben olyan borre ultetheto flexibilit kijelzo ami az emberi testbol fogja nyerni az energiat es okos eszkozkent fog mukodni.

 

a mobil eszkozeinket is megtanultuk naponta, gyakorlatilag folyamatosan, tolteni. jobb lenne ha nem kellene, de vallaljuk ezt a kenyelmetlenseget is a hasznalatart. hasonloan az okosorat is siman ra fogjuk tenni ejszakankent a toltore ha nelkulozhetetlenne fog valni. aztan persze az sincs kizarva, hogy a nem is tul tavoli jovoben nagysagrendekkel fog csokkenni az energiaigenye ezeknek az eszkozoknek, vagy nagysagrendekkel tobb energiat fognak tudni tarolni.

Előzmény: APT (161152)