Carina_S Creative Commons License 2016.09.02 0 0 11090

Értem, akkor tehát az Atyai pofonosztóból nem lett sorozat. Végül is nem baj, de ha lett volna folytatás, akkor azt is nagyon szívesen megnéztem volna. Ui. Bud azon filmjei, amelyből sorozatok születtek (Őrangyalok, Óriási nyomozó, Extralarge, stb. ...), más sorozatokkal ellentétben a későbbi epizódok leforgatásakor sem laposodtak el, mert a történetekbe mindvégig belevitték a fordulatosságot, a nevetőgörcsöket előidéző poénokat, az izgalmasságot, és a végén az igazságosság helyreállítását (minthogy mindben szerepeltek gengszterek, meg maffiózók is) sem mulasztották el bemutatni a filmjeik vége felé.

 

Így ha tehát ha az Atyai pofonosztóból is sorozat lett volna, akkor biztosan az sem laposodott volna el, hasonlóan a többi Bud Spencer-es olasz sorozatukhoz (ami egyébként Terence Hill-re is éppúgy igaz, lásd: Don Matteo --> éppen most adják). Egyszerűen mert ezeknek az olasz filmstáboknak, akár Sergio Curbucci, akár Ruggero Deodato, akár valaki más volt is a rendező, mindegyiküknek egyaránt megvolt az a remek istenáldotta érzékük a maffiózós-bűnözős, de ugyanakkor mégis humoros, és a végén igazságosztással végződő filmeknek a megszerkesztéséhez, mindig beletéve az izgalmas, az igazságos, a fordulatos, és a megnevettető jeleneteket, és filmrészeket egyaránt.

 

De az Atyai pofonosztó így folytatás nélkül is egy szép kerek egészet alkotó film, a végén megnyugtató befejezéssel, amikor a kisváros végleg megszabadul a leleplezett calabriai maffia rémárnyaitól. -- Ha ez a valóságban is így lehetne... .. :-O

 

Előzmény: A BS-TH Fanok Fanja (11077)