tomcat Creative Commons License 2016.09.02 0 0 161149

1000 dollár??? Az Apple órák ebayen 250 dollár körül már kifoghatók, de még itthon is a rekord ÁFÁ-val 115e a 42mm-es Sport, 100e alatt van a 38mm-es.

A viselhető okos készülékeknek az Internet of Things (IoT) várható felfutása azért egész szépen meg fog ágyazni, - a hasznostól: mint például a GPS alapú geofencing, amikor mondjuk ha minden családtag okoskészüléke kikerül egy bizonyos körzetből, a ház lekapcsolgatja a világítást, leveszi a termosztátot, stb., érkezéskor pedig fel - a jópofáig: ugyanígy amikor érkezel az irodába, a geolokáció alapján az okos kávéfőző már előre, de nem napi fix időpontra időzítve lefőzi a friss kávét - egész komoly skála áll már most is rendelkezésre.

Van egy viszonylag széles körben támogatott, gyakorlatilag nyílt iparági szabványnak tekinthető protokoll az otthoni okos eszközök hálózatba kapcsolására, a ZigBee, ezzel a wifinél kisebb, a Bluetooth-nál nagybb távolságon lehet összekapcsolni eszközöket lényegesen alacsonyabb energiaigény (és persze adatátviteli sebesség) mellett. És természetesen már most is minden nagyobb gyártó megjelent a saját bridge eszközével amikkel nem csak helyi hálózaton hanem akár az internetről felhő alapon bárhonnan lekérdezhetők és vezérelhetők az okos készülékek. Elfelejtetted, hogy lekapcsoltad-e reggel a vasalót? Kikapcsolod távolból az okos konnektort és megnyugodhatsz. Riasztót ki-be kapcsolhatod, lekérdezheted az egyes nyílászárók állapotát, stb.

Mindezt akár egy okosóráról a telepített widgeten keresztül.

 

tomcat

Előzmény: nickback38 (161144)