Rumilant Creative Commons License 2016.09.02 0 0 2880

Köszönöm a sok választ :)

 

Mivel a Nagy Fal van a programunk végén, így valószínűleg az lesz, hogy meglátjuk mennyire vagyunk még jó formában és akkor aszerint választunk célpontot. Mutianyu felől esetleg át lehet menni egy kicsit felújítatlan részre, majd vissza?

 

Igazából nem tudom, hogy Kantonban mely látnivalók a legérdekesebbek. Az úti könyvek elég szűkszavúan fogalmaznak a várossal kapcsolatban... Shamian sziget és vele szemben lévő piac tűnt elsőre érdekesnek, ezen kívül szinte csak templomokat sorol fel. Ha a 7:50-es komppal jövünk, akkor kb. 10-re Kantonban vagyunk. A Lotus Hill után még beleférne egy rövidebb belvárosi túra úgy, hogy még elérjük a vonatot is? (Elméletileg 18:56-kor indulna a járatunk a Déli pályaudvarról.) Kicsit nehezen tudom felmérni az időbeli távolságokat egy ilyen óriás városban :)

 

A HK-Kanton közvetlen vonatot néztem, de előre nem igazán tudom hogy tudnám lefoglalni, mivel a 28$-s jegy mellé 15$ kezelési költséget akarnak lehúzni rólunk a számunkra elérhető foglalási oldalak... Helyben pedig nem tudom lesz-e még hely, ha két nappal a vonat indulása előtt próbálkozunk a vásárlással. (A szencseni kitérőnél pedig szimpatikusabbnak tűnt a kompozás.)

Így aztán valószínűleg lesz egy vonatozós Kanton program belváros fókusszal és egy kompozós B-terv... C-nek meg a szencseni sétálás :)

 

Mobilra letölthető offline Kína térkép van? Vagy valamilyen más megoldás az eltévedés elkerülésére?

 

Várom a szecsuáni élménybeszámolót, addig is jó kalandozást!

 

Előzmény: debramorgan (2875)