Kiyo77 Creative Commons License 2016.09.02 0 0 125327

Szia Zsazska!

 


Szóval, nekünk van 1 egy éves golden kutyusunk, akit még most készülünk ivartalanítani ( szeptember vége), az állatorvos szerint célszerű megvárni ezt a kort. Felelős kutyatartónak tartom magam, de ennek ellenére is sikerült a mi kutyusunknak 2-3 alkalommal megszöknie ( szétrágta vagy szétszedte a drótkerítést a kerten) és akkor a szomszéd kutyusnál találtunk rá. A gond az, hogy a szomszédomban lévő kutyus gazdáját már nem igazán lehet felelősnek nevezni, igazából még a saját maguk ellátása is gondot okoz nekik alkalmanként, nemhogy a kutyusoké. Egyébkét náluk nincs kertkapu, a kisajtó sem zárt, szóval éppen bármely kutya betévedhetett hozzájuk az adott időszakban, semmi sem akadályozta őket, még az sem biztos, hogy a mi kutyusunk az "apuka". Amikor mi észrevettük, hogy a kutyusunk szökik, akkor letelepítettünk egy védelmi rendszert (kutyaőrt), ami most már biztonságosan működik, úgyhogy már nincs szökés, megtanulta hová szabad mennie és milyen határig.

 

Egyébként 5 kutyus született, az anyjuknak én minden  nap viszek enni, mert nagyon sajnálom. Azt nem mondhatom, hogy egyáltalán nem adnak neki enni, mert látok kitéve ennivalót,  csak szerintem annyit nem kap, amennyire ilyen időszakban az anya kutyusnak szüksége van, úgyhogy én mindig csempészek be egy kis tápot. És igazából attól is féltem, hogy meg akar szabadulni a gazdi tőlük, de így három nap után, úgy hiszem életben maradnak a kicsit, minden reggel hallom őket ha a fürdőszoba ablaka nyitva van.  Szóval igen, nekem is lelkiismeret furdalásom van, mert akár a mi kutyánk kölykei is lehetnek, de ezt biztosan nem mondhatjuk, a fent leírtak miatt.  Van köztük két fekete kutyus is és három szürkés barnás. ( A feketék miatt egy kicsit gyanús a történet, hogy golden keverék lehet, de mindegy mert én így, is úgy is imádom a kiskutyákat.)  Nyilván segíteni fogam a szomszédunkat abban, hogy a kicsit gazdára találjanak,( ha engedi ) de nyilván minden felelősséget nem vállalhatok fel én, hiszen neki kellett volna elzárnia a kutyáját vagy oltatni, ha tudja, hogy az udvaruk teljesen nyitott. ( Kis faluban nagyon sok kóbor kutya szaladgál éjjelente. ) Majd megkérem a szomszédomat, hogy lefotózhassam őket, és több helyre feltöltöm a képeket, ide is.

 

Remélem tudtam válaszolni a kérdéseidre.  Az én kérdésem igazából arra irányult, hogy találkoztatok-e már ilyen keverékekkel, mert azt sem tudom hogyan nézhetnek ki, ha esetleg golden és shar pei keverékek és vajon gazdára találhatnak -e?

 

Mindenesetre köszönöm a válaszodat és az észrevételeidet!

Előzmény: zsazska (125326)