Rumilant Creative Commons License 2016.09.01 0 0 2867

Sziasztok!

A feleségemmel október 20-án indulunk egy három hetes Kína utazásra. Az útiterv nagyjából összeállt, a főbb célpontok megvannak. Azonban a részletekben kellene segítség. Ha valamelyik kérdésemre a válasz már korábban elhangzott, akkor megtennétek, hogy leírjátok a hozzászólás sorszámát?Nagyon sok hasznos infóra leltem itt, ezért már nagy köszönet a veteránoknak :)

Ami viszont nekem még hiányzik:

1. Hongkongban az Octopus kártya hogy működik? Van kártya díj? Mi történik a fel nem használt egyenleggel? Megéri 2-3 napra kiváltani?

2. Hongkongból reggel mennénk Kantonba, ahonnan (konkrétan a déli pályaudvarról) majd kora este mennénk tovább. Mennyire jó a komp? (Tulajdonképpen így érkeznénk meg a "szárazföldi Kínába". Határellenőrzés a kikötőben?) A Lianhuashani kikötőből könnyű átjutni a Lótusz-hegyre? Onnan mennyi időbe telne bejutni a belvárosba? Vagy inkább valami más látványosságot javasoltok Kantonban?

3. Yangshuo-ban a "light show"-ról milyen tapasztalatok vannak? Ár-érték arányban milyen?

4. Yangshuo-ból Liuzhou-ba jutott már valaki el busszal? Milyen hosszú az út? Mennyire megbízhatóak a távolsági buszok? Vagy jobban járok ha Yangshuo-ból Guilinen keresztül próbálkozom eljutni a célig? Yangshuoból Guilin elérhető a Li folyón, vagy a folyón egyirányú a közlekedés?

5. Wulong karsztot meglátogatta már valaki? Mellette a Houping Tiankenget? Ez utóbbi hogyan érhető el az előbbitől? :)

6. Chengduban mit érdemes megnézni a hajnali pandalátogatást követően?

7. Emeishan csúcsának közelében tud vki szállást ajánlani? (Occón elfogadhatót, fiatalok vagyunk, elbírunk egy kis kényelmetlenséget, de persze megfagyni se szeretnénk pár vígan futkározó csótány között...)

8. Huashan tetején szintén töltenénk egy estét, de ott még annyi információt se találtam, mint az előbbi esetében... Esetleg itt valaki járt?

9. A Nagy Fal felderítésére egy Jiankou-Mutianyu kiránydulást néztem ki. Átlagos állóképességgel is vállalható? Tériszonyos asszonykák kerüljék inkább?

10. Pekingben ha jól olvastam szintén egy kártyát kéne kiváltani a tömegközlekedéshez. Ezt mennyire könnyű meg tenni? Nulla kínai tudással is menni fog?

11. Kanton-Chengdu-Xian hármas esetében is metróznunk kell. Alapvetően hogyan kell jegyet venni? Ha jól látom az ár függ a távolságtól, megtenni kívánt megállók számától, de ezt előre honnan tudom? Városi buszokon is lehet jegyet venni? Inkább felejtsük el a tömegközlekedést és keressünk egy taxit?

12. Kínában a wifi mennyire hétköznapi? Magyar mobillal rá tudok csatlakozni?

13. Áram átalakítóból melyik kell, ha kell egyáltalán?

Bármilyen kis információ morzsának örülnénk, előre is köszönjük a válaszaitokat!