tomcat Creative Commons License 2016.09.01 0 0 161140

Nálam egy olyan szcenárió állt elő, hogy amikor hazaérek, átveszem az okosórát és lerakom a nap közben viselt hagyományosat. Induláskor meg fordítva.

A szívritmus, alvás monitorozása szerintem kifejezetten hasznos már a jelenlegi készülékekben is, de például a Philips Hue világítást is tudom erről irányítani. Tiszta magic: az órához rendelt világítótesteket a ház bármelyik részéből lehet kapcsolni, dimmelni. Azon is gondolkoztam, hogy mivel akár fejleszteni sem olyan nehéz rá, volna pár ötletem egyelőre a világításhoz de talán télre a fűtéshez is ha találok megfelelő okostermosztátot.

Ha viselhető számítógépként képzeljük el, akkor akár a hagyományos órával együtt sem elkepzelhetetlen a viselése. A múltkor például ismeretlen helyre mentem és csak a navigáció miatt felvettem a másik kezemre. Rezgéssel előre jelzi ha a következő kereszteződésnél kanyarodni kell, nem kell figyelni a navi/telefon kijelzőt vagy a néha késő hangot.

A fizetésre is lenne igény, egyelőre a két nagy külön utakon jár, de borítékolható hogy ezek össze fognak érni - az elfogadóhelyeken felhasználói nyomásra.

 

tomcat

Előzmény: altimus (161135)