halaloszto Creative Commons License 2016.09.01 0 0 121696

Kezdetben apósom bleki kézi körfűrészét használtam egy általam épített bútorlap dobozban. nemrég tettem be képet róla. 

 

Aztán amikor nagyon zavartak a korlátai, akkor egy ferm asztali fűrészem lett. Kb olyan mint a mostan barkácsáruházas meg aldis gépek, de alu öntvény asztal, kicsit több anyag mint most. Annak is voltak korlátai bőven. Annak már a gyári lapját is próbáltam jobbra cserélni. Bosch HSS lap szebben vágott, de nem az igazi. Ahhoz vettem egy CMT 80 fogú kerersztvágó lapot, amikor keményfa kockákat meg hasonlókat csináltam. Ez a lap máig megvan. 

 

Nagyon vágytam egy bernardo tk150-re, de vagy 160ezer volt akkoriban. Mire összespóroltam a rávalót (200 forintosokban), addigra beszüntették. Végül apróhirdetésből vettem több év hirdetésturkálás után egy igazi amerikai contractor saw-t, ékszíjjal, öntöttvas asztallal. A fenti cmt lap után muszáj volt egy hosszvágó, az pilana, azt is nagyon szeretem. Meg fűszerbolti és kínaibolti kisebb lapok, amikért nem kár ha hulladékot kell darabolni. Meg egy vékonyított hosszvágó, de az is CMT. Van olyan mint a freud. Semmi bajom a freuddal, de nekem az bejön hogy a pilanát meghozza a szomszéd szerszámbolt, a paliszanderhez meg reggel ki tudok menni.

 

Ezenkívül van egy makita dekopír meg egy lidl kézi körfűrész. Meg egy pilana nagy kézifűrész, egy békebeli átfordítható illesztő meg egy tajima japán húzófűrész. Meg kézi lombfűrész, meg legújabban egy proxxon lombfűrész. Meg valahol rozsdásodik egy keretes, de nem használom semmire, meg vasfűrészem is van. Kb ennyi.

 

Vajk

Előzmény: Tschaby (121693)