En lassu tuzon sutom.
Ha teszek ala szalonnat, akkor elobb azt sutom ki (kicsi vizet teszek ala) azt is lassan sutom.
Ha teszek ala hagymat, akkor elobb kiveszem a szalonnat - a vegen szorom ra, igy ropogosabb marad.
Ha mas is jon ala, ol paprika, gomba, akkor azt is lassan sutom - a gombat szeretem kulon piritani, egyszerre keveset.
A tojast nem sozom - csak osszekeverem. Szeretem ha latok feherjet a rantottaban.
A tojassal is lassan sutom. A szeleit szoktam behuzni a kozepe fele - es mielott kesz lenne - tehat van meg benne folyos - lezarom a gazt alatta, mert vas serpenyoben sutom, ami tartja a meleget.
Ujabban szoktam ugy csinalni, hogy megsutom a szalonnat, a zoldseget - es kiveszem a serpenyobol, aztan sutom a tojast. Egyutt talalom. Igy tobb zoldseget bir el - pl spenot zoldet fonnyasztok ra, vagy zoldborsot dobok bele... (rantotta es omelett kevereke lenne?)