ZsuR Creative Commons License 2016.09.01 0 0 95813

En lassu tuzon sutom.

Ha teszek ala szalonnat, akkor elobb azt sutom ki (kicsi vizet teszek ala) azt is lassan sutom.

Ha teszek ala hagymat, akkor elobb kiveszem a szalonnat - a vegen szorom ra, igy ropogosabb marad.

Ha mas is jon ala, ol paprika, gomba, akkor azt is lassan sutom - a gombat szeretem kulon piritani, egyszerre keveset.

A tojast nem sozom - csak osszekeverem. Szeretem ha latok feherjet a rantottaban.

A tojassal is lassan sutom.  A szeleit szoktam behuzni a kozepe fele - es mielott kesz lenne - tehat van meg benne folyos - lezarom a gazt alatta, mert vas serpenyoben sutom, ami tartja a meleget. 

 

Ujabban szoktam ugy csinalni, hogy megsutom a szalonnat, a zoldseget - es kiveszem a serpenyobol, aztan sutom a tojast.  Egyutt talalom. Igy tobb zoldseget bir el - pl spenot zoldet fonnyasztok ra, vagy zoldborsot dobok bele... (rantotta es omelett kevereke lenne?)

Előzmény: dulci (95812)