Danee05 Creative Commons License 2016.08.30 -1 0 38942

Sziasztok! 

 

Nagyon újoncként írok, és biztos volt már itt ilyen, de a majd' 40000 hsz között kitartó guglizással és random lapozgatással sem jutottam előrébb.

Kérdésem a következő: Régóta dédelgetett álmom egy E60, lassan úgy néz ki hogy elérhető közelségbe kerül a dolog.

Szeretnélek Titeket megkérdezni hogy melyik motorral érdemes megvenni, és mikre kell figyelni a vételnél, próbaútnál.

Tudom hogy egy qrvára szubjektív és egyénfüggő dolgot kérdezek, de első saját autó ráadásul..

Alapvetően benzinpárti vagyok (belém lett nevelve), és a helyzet a benzinmotornak kedvez: rövid távok (azért pályán rendesen ki lenne kormolva meg üzemmeleg motornál itt a városban is egy-egy olyan szakaszon ahol lehet neki adni egy padlót), Bp-i használat, kicsit nehéz jobb láb, dízel krachtól való félelem.

Viszont imádom a dízelek nyomatékát, és még a sokak szerint jellegtelen kerregését is, valamint a városi 15 litykó fogyasztás amit a benzinesek művelnek, egy kicsit meleg, főleg a dízel 6-7 literjével szemben. Viszont ide városba nem igazán merek dízelt, de a választék legnagyobb része is dízeles.

Másik kérdés a váltó. Manuálisból nincs valami hatalmas választék, meg azért elég kényelmes lehet az automata. De attól is félek mint a tűztől, meg automata autóban 4x ha ültem. Meg azért szeretem kihúzatni a kocsit, és a saját magam ura lenni. 

525i, 530i + manuál vonalon nézelődtem eddig, de ugye fogyasztás, meg stb.. Félre ne értsetek, nem sajnálom tőle a nyálat, meg nem vagizásra kell a kocsi hogy aztán háromezerér' rakjak bele a konténerkúton. Csak ugye mégis. :D

Meg akkor már legyen egy 3 literes, mert azért csak az az igazi, valami 5 decivel ha többet eszik a 25i-nél. Ekkora fogyasztásnál meg már pont az a fél liter nem fog érdekelni. 

3 milkáig/9000 EUR-ig pattoghatok. Ugye külföldről útiköltség meg stb. Bár lehet hogy a regadó miatt meg se éri behozni ekkora motorral.

Ami az álom E60-ban benne van az a fekete bőrbelső, digitklíma, xenon. Ha ebből nincs valamelyik, zárom is a hirdetést. Meg az M-es kormány, és a Style 166 felni, de ezek gondolom utólag is beszerezhetők. 

 

A hangcuccot is szeretném kicsit babrálni, legalább egy mélyet beledobni, de ha a hangszórók nem tetszenek, azokat is cserélni. Dension boxot néztem már hozzá, amitől USB-re meg bluetoothra is képes a dolog. Vagy van(nak) más irány(ok)?

 

Remélem értelmesen sikerült leírnom, minden segítségért ezer hálám. 

 

Dani