armisz72 Creative Commons License 2016.08.30 0 0 14853

Szia Bubuca, Pipike,

Megpróbálom összefoglalni a tapasztalataimat és hátha hasznos lehet másnak is, aki most kerül ilyen helyzetbe:

2012.ben nyáron egy rossz mozdulat a konyhában gyermekem szülinapi készülődése közben, sütés főzéskor, nagyon erős fájdalom, görnyedés. valahogy kibírtam a vendégeskedést, de már alig bírtam mozogni. Másnap reggel vasárnap nem tudtam felkelni az ágyból, vagyis felálltam nagy nehezen, és úgy is maradtam, meggörnyedve. Valahogy kivánszorogtam 2 méterre a fürdőbe, ahol a WC előtt ledőltem a padlóra, majdnem elájultam. Bevitt a párom a sürgősségire, ahol kaptam egy injekciót és hazaküldtek, hogy menjek el majd a háziorvoshoz. A háziorvos is adott egy injekciót és hazaküldött volna, ha én nem kérdezem, hogy nem kéne esetleg valahova tovább menni reuma stb? Akkor még fogalmam sem volt mivel állok szemben. Megrántotta a vállát, hát lehet, de sokat kell várni. Adott beutalót, ez júliusban volt. Közölték hogy szeptember végére tudnak időpontot adni. Kisírtam egy héten belülit. A reumatológus belém nyomott egy diprofos lidocain kombót és mivel ismerős volt kiírt mindent gyógytorna elektromos cucc, masszázs súlyfürdő.

Csak éppen arról nem beszéltek, hogy ez minek az előszobája és hogyan változtassak a dolgokon, hogy ne jussak el oda ahol most vagyok. Egész nap autóban ültem , vagy a számítógép előtt dolgoztam görnyedve.

A gyógytorna csoportos volt, semmit nem ért. De elmúlt a dolog, ritkán azért fájt, ha többet mozogtam.

2014 októberben olyan fájdalmaim lettek, hogy az ágyban megfordulni is kínszenvedés volt. Újabb körök az eü-ben. Reuma várakozások, szokásos kiírások, hiába mondtam, hogy mi hogy fáj, zsibbad a lábam, majdnem szétesik a derekam, minden hirtelen mozdulat veszélyforrás. Közölte, hogy rtg és fájdalomcsillapítót bármeddig szedhetem. Olyan érzésem volt, hogy nem veszi komolyan amit mondok. Közben váltottam háziorvost, aki lelkiismeretes és alapos. Most már meloxicam injekciók, gyógyszerek és a szokásos elektromos cucc, valamint 20 gyógytorna a kórházban. Semmire nem jutott a gyógytornász. basszus még a szegment instabilitásra se jött rá, csak a mckenzit erőltette. nulla volt az egész, közben végre kiharcoltam az MR-t. Kiderül S1-LV között ellapult korong kisizületi arthrózis, és fölötte 2 sérv széles alapon bal oldali gyököt elérik, fölötte kettő középen domborodik ki, durazsákot eléri. És még egy gerincferdülés is van. Szupi. Idegsebész műteni akart, de adott 3 hónapot. lassan elértem egy szintet, hogy elviselhető fájdalommal, kimélő életmóddal, alkalmanként gyógyszerekkel el voltam. De még ekkor sem hallottam a mélyizomtornáról senkitől. Majd idén nyáron beütött a krach mindkét lábam végig zsibbadt, talpaim égtek, ágyéki zsibbadások, tűszúrásos érzések, csak vánszorogtam. Éjjel óránként felébredtem. Újabb injekciók gyógyszerek, most már nyugtató is kellett.

Azt mondtam elég ebből a szar OEP-ből, elindulok magánúton. OGGYK műteni akart, fúzióst. Vki javasolta a Dávid klinikát. Közben 3 doboz gyógyszer halom injekció, az egész nyaram erről szólt.

Magán idegsebész rendelés, magán mr, magán gyógytorna.  Most voltam az 5. gépes és mélyizomtornán, látható és érezhető javulás, pár napja már gyógyszer nélkül elvagyok, de persze közben vannak visszaesések, jobb és rosszabb napok, de összességében javulok. Hosszú lesz az út, nagyon gyenge az ágyéki szegmensem, de most már kicsit bizakodok. Ami szerencsém talán, hogy a gerinccsatornám genetikailag tág és így jobban elfér a protrusió hahaha.

 

Az ingyenes reumatológia, idegsebészet, gyógytornáról nagyon rossz a véleményem. Csak tudnám miért fizetjük a tb-t.

 

Akinek valaha is lesz, volt egy ilyen becsípődéses tünete, derékfájdalma stb. azonnal váltson életmódot, Mélyhátizomtorna, minden ami kell, a mckenzi is jó de csak a sima sérveseknek, és harcolja ki a vizsgálatokat, vagy fizesse meg, hogy tudja mivel áll szemben amikor még könnyebben helyrehozható a baj!!

Remélem hasznos volt. Bocs, ha hosszú lett.

Előzmény: Bubuca (14827)