alkotasu Creative Commons License 2016.08.28 -1 1 99786

Az ötlet jó lenne, de így megvalósítani nem az. Én sem vagyok mai gyerek, de már a '70-es években volt ennél sokkal színvonalasabb kiadvány - mégha kisvonatot nem is adtak hozzá. A Gerhard Trost által írt könyveket lektorálták, sőt egyes részeit a magyar viszonyokhoz adaptálták. Nemcsupán odaadták egy modellezéshez, vasúthoz dilettáns fordítónak...

Amit a honlapon láttam, és a Vonatmagazinon olvastam róla, az nem hozta meg a kedvemet hozzá.

Az első szám címoldalán ez olvasható: "Építsünk elektromos vonatot!" Aki ezt így a kezéből kiadta, annak még arról sincs fogalma, mi a különbség a vonat és a vasút között. (Még ha angolból fordították volna, ott is különböző fogalmakat takar a "railway" ["railroad"] és a "train" szó. Ja, lehet, hogy a kínaiban nem...)

 

Ha valaki vasútmodellezésbe akar fogni, az inkább keresse meg antikváriumban Gerhard Trost Vasútmodellezés című könyvét, ami szintén az alapoktól kezd, és párezer forintért sokkal több és hasznosabb információt hordoz, mint ez az újság fog. Vagy nézzen be a Vasútmodellezés kezdőknek/amatőröknek topikba, ahol szívesen segítenek is. Az alapanyagot pedig jobb minőségben, olcsóbban be lehet szerezni a boltokból, vagy használtan. Aztán persze - ha van kedv hozzá - lehet magasabb színvonalon is folytatni.

(Arra is kíváncsi lennék, hogy a 35.000-ért kínált Szergej milyen minőségű.)

 

Szóval ez így rettenetesen gyatra kezdeményezés. Még a kezdők részére is. Sajnos.

Előzmény: Liliput63# (99774)