mzoli75 Creative Commons License 2016.08.27 0 0 24850

Sziasztok,

 

Köszönöm Mindenkinek a tippeket,ötleteket.

Végül úgy döntöttünk,hogy egyéni szervezésben utazunk Sharm-ra szept.30.-tól okt 15-ig.

Többen mondtátok itt is,és egyéb forrásból is az jött vissza,hogy valszeg nem lesz közvetlen járat még a nagy utazási irodáknak sem. És valóban így lett...

Repjegyet  a Skyscanneren vettünk. Turkish, 64 000.-/fő volt a legkedvezőbb. Kifelé sajnos lesz egy 6 órás tranzitunk, visszafelé már csak 1.5 óra. Egyipt Air -nél jobb lett volna a tranzit idő, de ott 120/fő volt a legjobb jegyár. 110e-ért meg valahogy kihúzzuk azt a 6 órát Istambulban a reptéren :-)

Szállás szintén itteni tipp. Első körben a Montazah volt, de évekre visszaolvasva mégis a Baron Resort mellett tettük le a voksot. All Inclisive ellátással.

A Baronnal kapcsoltban lenne pár kérdés.

- Karszalagos rendszerű a különböző kategóriák jelölése?

- Egy ilyen színvonalú szállodában is előfordulhat a "Fáraó Átka" ? Vagy itt azért ehetünk gyümölcsöt nyugodtan? Tipp az elkerülésére? Milyen gyógyszert érdemes beszerezni,ha jön a baj? Olvastam,hogy a Baronnak van gyógyszertára. Van,aki szerint érdemes már egy héttel előbb elkezdeni egy Normaflore kúrát. Tapasztalat?

- Mennyire kiöltözősek az éttermek? Nem fürdőnadrágban és trikóban mennék vacsorázni, de egy farmer galléros pólóval,bőrcipővel elfogadott,vagy vasalt vászonnadrág inggel a minimális követelmény?

- Vacsoránál az italok részei az All Inckluzive ellátásnak,vagy az külön fizetős a végén?

- A leírásban ez szerepel: "Egyes helyi alkoholos italok részét képezik az ellátásnak, de vannak fizetős import iatalok is" Ezt hogy értik? Nem vagyunk alkoholisták,de egy nyaralás alatt naponta néhány koktél biztos lecsúszik. Egy fullos szállodába meg mókás lenne itthonról vinni házipálinkát :-)

- Olvastam,hogy több étterem is van. Oda megyek be este,amelyikbe kedvem van,vagy előre bejelentkezősek?

- Az érkezési idő is elég fura: éjjel 1 körül érkezünk. Erre az estére már foglaltam szobát. Távozás:01:45-kor indul a gép a sharmi reptérről. Éjfélre kell kintlenni a reptéren kb. 23:30 körül indulnánk. Ez esetben lehet kérni egy átöltözős helységet,és bőrönd megörzést? Vacsora? Vagy erre az éjszakára is ki kell fizetni a szobát?

- Nejem nagy kagylógyűjtő. Ha az ember 1-2 maroknyit összeszed, azt megengedik,vagy a reptéren kiszedetik a bőröndből?

- Napi szintem mennyi pénzti illik (mennyitől lesznek figyelmesebbek ;-) ) otthagyni a takarítónak, pultosoknak, pincéreknek? Fontot, vagy EUR-t, vagy USD-t?

- Wifi működik mindenhol?

- Kertre néző szobát foglaltunk. (A tengerre néző +100e lett volna. ) Becsekkoláskor ha az ember tesz az útlevélbe némi baksist, és esetleg van tengerre néző nem foglalt szobájuk, szerintetek megoldják?

 

Nem ígérem,hogy nem lesz több kérdés :-)

 

Üdv, Zoli