AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2016.08.25 0 0 89792

A cikkre egyik baratom irta ezt a kommentet, van benne igazsag:

 

"De nem is ez a gond. Ma már egy rakás tanulmány szól arról, hogy a napi 4(!) órát meghaladó bohóckodás egy munkahelyen exponenciálisan csökkenti a hatékonyságot, vagyis a "sűrítés" nemhogy nem segít, hanem növeli a hibakockázatot meg a kiégést. 
Alapvetően én a másik irányba indulnék, vagyis egyre több embernek kellene egyre kevesebb óraszámban dolgozni: az mégse járja, hogy a társadalom egyre szűkülő rétege teremti az egységnyi értéket egyre magasabb óraszámban, míg egyre többen találnak rá módot, hogy bármiféle hozzájárulás nélkül éldegélnek a többiek munkájából. 
De tovább megyek: abba kéne hagyni ezt az eszement gyakorlatot, ami a mai pénzrendszer köré épül, hagyni kéne a techológiát, hogy dolgozzon mindenki helyett és akkor nem kéne azon gondolkodni, hogyan "ússzuk meg" azt a sok értelmetlen, unalmas és öngerjesztő "munkát", amit csak azért csinál az ember, hogy legyen pénze megélni. Abszurd."


Persze ez se mindenhol, minden agazatban mukodne, vannak szakmak (nover, apolo, autoszerelo, komuves, cipesz stb.) amiben mar most sem konnyu (jo) szakembert talalni... Ha az o munkaidejuket is levesszuk, akkor tenyleg ki fogja elvegezni a melot. Viszont ha az oveket nem vesszuk le, akkor a tobbiek munkaidejet meg miert igen... Szoval ez csak ugy megy, hogy vagy mindenkire vontakozik vagy senkire. De az otlet jo, szerintem is ebbe az iranyba kellene elmozdulni.

Előzmény: Dorka 57 (89791)