Próbálok mindent a reggelink szerint csinálni.
1. Nem gondolom, hogy korán főzök, figyelem a brix-et is, ha két napig nem csökken már főzöm.
2. Ha leáll rögtön főzöm. ( egyébként meg kotyogó + légmentes zárás)
3. Túl korán leállnék? 10-15 körül már elzárom a cefre főzésénél. Itt lenne a nagy veszteség? Mondjuk 100 liter cefréből fél óra alatt lejönne 4-5 L átlagosan 5% V/V alkohol.
4. Nem
5. Na az előfordulhat :)
6. Nem nagyon foglalkozom a cefrekémiával, ezért csak az itt hozzászólók írásaira hagyatkozom. Többször olvastam, hogy a tizenvalahányas brix 6-7-8 körül megállt, és kiforrottnak kell tekinteni. Nos ez alapján egy jó csomó gyümölcscukor nem alakul át alkohollá. Gondolom ez igaz a " napfényre " is. Legyen ez 25%. Az elméleti 1.3 literből, máris csak 10 dl marad. A főzőnk hatékonyságát sem ismerem, de gondolom, hogy itt is van veszteség. Legyen ez 10-15% Akkor már csak 8-9 dl. alkohol marad. Ebből még lejön az ep, up.