Green Corner Creative Commons License 2016.08.24 0 5 127401

Kb 30 éve főzök 100l-es DES-sel.Soha az életben nem volt olyan gondom,hogy a vízzárnál számottevő alkohol veszteség lett volna.Ezeket a főzőket 1963-ban találták ki.Azóta amit változtattak rajta az a keverős megoldás és a páracső csatlakozásának az átalakítása.(hollenderről vízzárra)Olvasgatom a hozzászólásokat,hogy a megvásárolt új főzőt itt ott kiflexelem,kifúrom a gyorsabb felfűtés érdekében,csak éppen a bevitt hőmennyiség megemeléséről nem gondolkodok.:(

Szilikonszalaggal még nem tudtak magasabb kihozatalt elérni.Ami a magasabb kihozatalt produkálja az a cefre magasabb alkohol (cukor) foka és megfelelő cefrekezelés.Az,hogy a vízzárnál buggyan egyet az agy dolog.Nem fog deciliter számra alkohol elszökni!A vízzár emelkedése,süllyedése, meg a tető le-fel mozgásával sincs semmi gond,ez természetes.Meg kell tudni állapítani a tüzelés intenzitását.Valamikor fával,csutkával fűtöttem.Azt is meglehetett tanulni!

Előzmény: tanca1 (127395)