k.lilla79 Creative Commons License 2016.08.24 0 0 172611

Sziasztok!

 

Jaj, de örülök, hogy találtam egy fórumot, ahol profi futók vannak. Lenne hozzátok egy kérdésem. Tíz évvel ezelőttig rendszeresen futottam, heti 4 alkalommal, hőségben, esőben, hóban, mindig. Aztán költözés, gyerek és a vele járó dolgok miatt ez kimaradt az életemből, viszont nagyon szeretnék újra mozogni.

 

A problémám a következő: ahol most lakunk, nem éppen futóbarát környék. Ezalatt azt értem, hogy egy nagyon meredek zsákutca végén lakunk, ami egy forgalmas főútba torkollik, ahol nincs járda. Tehát nehezebb a dolgom, mint régen, amikor "síkvidéken" laktam és elindultam valamerre futni.

 

Ezért kényszermegoldásként azt találtam ki, - és ma hajnalban harmadszorra is alkalmaztam a gyakorlatban - hogy egy nagyon alapos bemelegítés után lekocogok az utca aljára, majd onnan nem túl erőltetett tempóban felfutok a zsákutca végéig (kb. 250-300 méter). Visszakocogok, majd újra fel. Egyelőre ez a 2x visszakocogás bőven elég volt, eléggé kifulladtam.

 

A dilemmám az, hogy az ilyen rövid távú, nagyobb erőkifejtést igénylő futással nem ártok magamnak? Egyébként nem szeretnék maratont futni, pusztán az a célom, hogy az erőnlétemet, az állóképességemet javítsam és legyen végre újra egy napi állandó mozgás az életemben.

 

Nagyon szépen köszönöm előre is, ha tudtok valami okosat mondani. :)