Melcsi625 Creative Commons License 2016.08.22 0 2 5589

Na kialudtam magam,akkor nézzük a beszámolót.

Azoknak volt igazuk,akik azt mondták,a sziget szebb élőben még annál is ahogy a képeken látszik,tényleg így van,mindenkit nagyon megfogott.

Odafelé és visszafelé is sima utunk volt Pl. Röszke 1 perc kifelé,a többi is,egyedül a macedónokra haragudtam meg,nem volt nagy sor,olyan 10-15 perces,ebből csináltak oda is,vissza is több mint egy órát.

A kompozás (Keramoti-ból) oda-vissza szuper volt,nem semmi hogy bepakolják a görögök a hajót.

 

A hotel Skala Potamiasban pont olyan volt,ahogy a képek és leírások alapján vártam.Gyönyörű az az öböl,ahogy ott magasodik az Ypsario,nagyon sekély a parton a víz,kisgyerekkel ideális,és nagyon tiszta is.

A faluban a következő volt a"felhozatal": kb. 80 %-ban görögök nyaraltak ott (nem tudom,hogy mindig így van-e-vagy hogy most aug. közepe van,amikor szabin vannak ők is.)

A többi román,meglepően sokan.Minket nem zavartak (volt a  hotelben is,nem is láttuk őket),viszont botrányosan közlekednek,úgy itt,mint dél felé minden autópályán.Volt még bolgár több is,kb. 5 magyar család,és még 1-1 török,német,moldáv.Kb. ennyi.Több magyart sem a szigeten,sem az autópályán nem nagyon láttunk.Gondolom letudják aug.-ra vagy tényleg nem járnak többen a szigetre.Nem tudom.

A faluban nem volt nagy zsúfoltság,mindig volt sok üres asztal,nem ütköztünk neki sehol senkinek,ezt sem tudom,hogy a nyár vége miatt van,vagy csak én vagyok ettől több emberhez szokva.

 

Na,mi voltunk GIOLA-ban: az úton kint nem álltak autók,így mi is bementünk a kis földúton,ami olyan 1 nyomosnak látszik,csak mikor szembe is jöttek,derült ki,hogy bizony kettő is elfér trükközve.Kb. 1,5 km után apa leparkolt,nem ment tovább(sajnált az audit),olyan vörös por száll mindenütt,így gyalog mentünk,gondoltuk,nincs messze.Hát kb. még ugyanannyi...jó meleg volt,olyan jó tapadós vörös por van,élmény volt,bár a gyerekek nem is nagyon dünnyögtek,(4 és 9 évesek) azért elég volt felsétálni.Megváltás ott fent a taverna,hiába vittünk vizet,olyan lett mint a húgy,mire felértünk,pedig hideg volt.Szóval vagy jegeset vigyetek,vagy ne is vigyetek,ott van hideg majd.

 

Fent aztán van még két nagyobb parkoló,amiben autók álltak,volt ott minden a kis Yaristól a7-es bmw-ig, Fiestától a kombi új Passatig,végül is utólag mi is felmehettünk volna(nem tudom a kocsi mennyire örült volna neki.).Onnan 100 méter kizárólag már gyalog a medence.Gyönyörű látvány,az biztos,de nem gyereknek való.Apa engem sem engedett beleugrani.Már a lejutás is életveszély,éles sziklaképződmények,felnőttnek is elég lemenni rajta.A medence mély,gyerekkel felejtős.

Hogy jártam: lementem fényképezni,és ahol a tenger becsap a medencébe,tiszta alga,csúszik,akkorát vágódtam,hogy öröm lett volna nézni,ha nem estem volna bele majdnem a tengerbe.Kicsúszott a lábam alólam,nagyon nem ütöttem meg magam,azért lett 1-2 zúzódásom,kék foltok,feldagadt a kezem,karcolások,és a szikla végigvágta a kis lábujjam körmöstől.Simán lesétáltam még utána,aznap már nem,de másnaptól fürödtem megint,olyan 5-6 kötéssel,jól néztem ki...Ezt csak azért írtam le,hogy tényleg veszélyes,figyeljen oda mindenki!

Kikecmeregtünk a kocsival,ami olyan dzsuvás volt,mint még sose,és hazajöttünk a hotelbe.Meg akartunk állni Aliki Beach-en,és Paradise-n is fürödni,de zsebkendőnyi hely sem volt leparkolni,így kimaradt.

További nyaralás jól telt,hazafelé mi is körbeautóztunk a szigeten,elképesztő,mi gyönyörű,szóba került a visszatérés.

Nagyon tetszett minden,biztos tudnék negatívumokat is mondani,ha mélyre ásnék,de minek?Annyira jó nyaralás,annyira jó hely volt,hogy nem is gondolok ilyenre.Még sérüléssel együtt is megérte.!!

Ha kérdés van,ne kíméljetek....