NickNuku Creative Commons License 2016.08.21 0 0 40451

(közben el-, majd hazautaztam)

A 4 óra elvben ráhagyásos, meg kormánykötél igazítás miatt is volt benne parton töltött idő is, de még akkor sem valami fényes.

Ezt a Piroska utcát majd megnézem kocsival, aztán vagy onnan, vagy feljebbről majd próbálkozom, aztán kiderül.

(Állóvízi tempóm nincs viszonyításnak, azt tudom, hogy a sarkantyús részeken lefelé csorogva 5-7 km/h-val haladtam (lapátolva meg 10-12), ez nem tudom, mennyit lassít, de határozottan többet, mint ahol csak normál módon hömpölyög).

Mindenesetre a -2km/h elég biztatóan hangzik, a SzeZo által írt 6-os cél-átlagsebességel kiegészítve meg is van, milyen szintet kell megütni, minimum 30 km-re vetítve.

SzeZo:

"tengeri kajakokban kényelmesen hátradőlve eveznek"

Felteszem, azért nem is a portyás tempóval haladnak eközben. Én a mellény miatt a kiszerelt háttámla ellenére szintén hátradőlhetek, de ezt legfeljebb könnyű szakaszokon vagy nagyon rövid ideig csinálom, mert kiegyenesedve + előre dőlve annyival erősebben lehet haladni, hogy automatikusan áttérek. A támla akadályozza a forgást, ezért vette ki és adta külön a kezembe a portyára+versenyzésre áttért előző tulajdonosa a kajakomnak, ill. a hatékonyabb erőátvitel miatt tett bele lábdeszkát is "pöcökkormánnyal". A stabilitás nagyon sokat megenged, de neki a Leányfaluról induló 20 km körüli futamon a 3 óra körüli időből portyával 2 óra körüli lett. Valószínűleg hátradőlve is gyorsabb maradhatnál.

charlie72:

"érdemes e nagyobb lapátba invesztálni a nagyobb erő/sebesség érdekében?"

Lopott válasz:

A kajaklapát hossza akkor megfelelő, ha felállított helyzetben a sportoló felnyújtott kezének ujjaival eléri a felső lapáttoll peremét. A toll mérete akkor megfelelő, ha a sportoló megfelelően nagy haladási sebesség mellett hosszú ideig (4 perc fölött) képes a csapásszámot 100 fölött tartani, rövid ideig (2 perc alatt) pedig képes elérni a 120-at.

http://uksc.hu/Oktatas/Alap/Tanfolyam/Tananyag.aspx )

Tehát, ha 2 percig tudunk 120-as csapásszámot, netán röhögve, akkor lehet kicsi a lapát. 

Nekem még jó darabig nem kellhet másik lapáton gondolkodni... :)

Konkrétan érdemes volna összebeszélni valakivel innen, vagy a körzetedben lévő sportegyesületnél ismerkedni, és kipróbálni más lapátokat is.

Előzmény: szilascet (40439)