Törölt nick Creative Commons License 2016.08.21 0 0 70412

Nyilván a 16. szomszédba nem tud átmenni még egy 20-30 lakásos tömbben sem, hogy huzgáljanak már ki mindent,  illetve nem is életszerű.

Abban van igazság, hogy sokszor nehéz ezekkel bármit kezdeni egységes szilárd jogszabályi és kényszerítő erejű hatósági háttér nélkül.

Nem is szeretik a maszekok ezt a munkát, mert egy konektort 20x könnyebb felrakni, és a megrendelő boldog, fizet.

Így meg a sok órás cirkusz, kulcskergetés, rohangálás, veszekedés, közösképviselő felkutatás, telefonálgatás(!) mindenféle rafinált mérések, lépcsőházi kábelezgetéssek vége az, sajnos vésni kell, és ugy megoldható,...akkor jön a ""na az NEM!!!",...

.... illetve ha megoldja a szaki minden nélkül, vért izzadva, kissé csálé nyomvonalon huzigálva, afféle "szükség  EPH-t" létesítve, akkor jön a "dehát nem is csinált """semmit""" ""mi kerül ezen ennyibeannyiba....?!?!!"" stb.

Ebben tehát lehetett igaza némileg a beírónak ,hogy sok szaki ilyenkor inkább kezet széttár, még akár a kiszállást sem kéri el és "menekül"...nem ezért, mert szakmailag nem TUDNÁ megoldani lazán, vagy nem ismeri ezt a fajta életveszélyes hibát...hanem egyszerűen bele sem akar bonyolódni ilyenbe, sőt pénz sem kell, mert "ő ott sem volt" inkább...

Sajnos, ez ma a szomorú valóság.

Nyilván vannak kivételek, értelmes lakóközösségek, korrekt tulajdonosok, rámenősebb lelkiismeretesebb szerelők, csak sajna az van, a pozitív jelzők efféle csoportos előfordulása ebben az országben egyre inkább ritkaság.

 

 

 

Előzmény: ficere50 (70408)