ötfelezős Creative Commons License 2016.08.17 0 0 70303

Ami Taormina001 problémáját illeti, én kétszer találkoztam ilyen esettel életemben, az első még akkor, amikor még drága ritkaság volt a digitális műszer, így tudom, hogy sem az analóg elektronikus Goerz, sem a digitális nem mutatja ki, és mégis érezhető a szerencsétlen tisztálkodni vágyónak.

Viszont a másodiknál véletlenül ráraktam a most 1000 Ft-os "digitális fázisceruzát", és azóta nagy becsben tartom, mert annál viszont "kigyulladt" az első érték a skálán.

A második ilyen esetben már tétovázás nélkül mondtam a lakás használójának, hogy kezdjen el alatta és felette minden lakás mérőjét lekapcsolni egy percre, és ha a gangon álló felesége leszól, hogy elég, akkor hagyja abba.

Persze, ehhez az kell, hogy akkor épp csípjen, mikor a kapcsolgatásokat végezzük.

 

Volt egy érdekes harmadik eset is, a boyler hőfokszabályzóhoz való védővezetője úgy fordult a dekli felrakásakor, hogy az egyik elem nulla sarujához hozzáért. Csakhogy az meg egyszercsak melegedett, elolvadt a szigetelés a védővezetőn, és besegített az áramvezetésbe. Ez elég volt ahhoz, hogy a háziaknak fura érzéseik legyenek.