beni19 Creative Commons License 2016.08.11 0 0 99101

Igaz amit írtál, csak Szegeden is volt jó tömegközlekedés 4-5 éve. Szegeden a tömegközlekedés színvonala a 2-es villamos megnyitása előtt sokkal jobb volt, és többen vették igénybe. Az már más kérdés, hogy az elmúlt 4-5 évben, hogy tudott ennyit zuhanni. Avval elégedett lenék ha a 2010 környéki utasszámok meglennének most is. Számomra az is nagyon fájó, hogy látni azt, ahogy egy rendszer lepusztul. Anno dinamikus, és ésszerű menetrendek voltak, mellette tömegek a járműveken. 

 

Az is látszik, hogy nem a tömegközlekedési nagyprojektek miatt veszik (majd) igénybe a tömegközlekedést. Sőt Szegeden az ellenkezője történt megvalósultak a nagyprojektek, és az utasszám évről évre csak csökken a kapacitás kivonások miatt. A 2-es villamos léte még mindig megkérdőjeleződik bennem, mert több milliárdba került (igaz EU-s forrással), de mára látszódik, hogy jóval kevesebben használják a vonalat, mint a volt 2-es, és 83-as busz vonalakat. Nem titok, hogy politikai mint sem városi érdek volt a Rókusi-körúti villamos. Amióta jár a 2-es villamos azt veszem észre, hogy Rókuson egyre többen át tértek a trolibusz járatokra, vagy másra. Sajnos itt is a városvezetés okolható, amiért megépítettet egy olyan villamosvonalat, amely haszontalan, és az utasok többsége ezáltal eltávolodott a városi tömegközlekedéstől. 

 

Az is baj, hogy a szegedi bérlet, és jegyárak nem arányosak a tömegközlekedés minőségével, színvonalával. Például a tanuló, és nyugdíjas bérlet ára Szegeden a legmagasabb az országban. 

 

Valóban jó lenne a hálózatot ésszerűsíteni, csak ebbe a város lakókat is be kellene vonni. Az úgy nem működik, hogy mindenféle javaslat ellenére a városházán kitalálják az emberek felett a dolgokat. Ez a szegedi városvezetés hibája, hogy évek óta képtelen figyelembe venni a városban tömegközlekedők kéréseiket, tapasztalataikat, és hoznak értelmetlen döntéseket. Amiket aztán mindig aláírás gyűjtésig kell, hogy fajuljon a dolog, ahhoz hogy változtassanak. Budapesten is van a TE, és nagyon szimpatikus, hogy mindig figyelembe veszik az emberek érdekeit, és ezáltal változtatnak a javaslatokon.

Előzmény: Törölt nick (99098)