captain_tenkes Creative Commons License 2016.08.11 0 0 86039

Kedves Kapocska!

 

 

Olvasom továbbra is a fórumot, és látom, hogy sok más személynek is segít, így bizonyára már nem emlékszik mindenre pontosan. A kazán: Beretta Smart 24 CAI  

 

 A hiba: piros folyamatos led reset után normál üzemet jelez, (egy rövid zöld fény, utána 4-5 sec szünet) de ha Télre állítom, vagy megnyitom a meleg vizet, akkor rövid gondolkodás után újra folyamatos piros

 

Sajnos a szerelő a hónap közepére ígérte az érkezését, addig is azonban az útmutatásai alapján a következőket végeztem el.

 

szereztem sima potenciométert, és próbálgattam az érzékelők helyére betenni.

Sajnos nem indult be a kazán, de egyértelmű volt, hogy a dolog működőképes, mert a potenciométer egyik végállásánál Tél állásban vagy meleg víz nyitásra  AZONNAL pirosra váltott a led, és természetesen BEINDULT A KERINGETŐ.

 

Ekkor megmértem az érzékelőket, és azt tapasztaltam, hogy egy kivételével mindegyik rövidre van zárva alapból, azaz elméletileg akkor szakítja meg az áramkört, ha bizonyos hőt ér el. Ez Ön szerint lehetséges?  (ezekről lenne szó, képeket is találtam )

 

füstgáz visszaáramlást érzékelő (fehér vezetékes)
határhőmérséklet érzékelő (kör alakú, homályos)
égőtermosztát /erre nem találtam, és nem szedtem szét mert korán van :-) )

 

A kivétel a melegvíz és fűtési víz érzékelők, ezek rendben vannak,  9kohm körüli értéket mértem, a két ugyanolyan ntc-n  A képek között a piros színű az. 

 

 

A kérdésem az, hogy a kivételtől eltekintve a többi érzékelő létezik, hogy alapból rövidre van zárva, azaz nyitva van, és a hő hatására szakítja meg az áramkört? (erre úgy jöttem rá, hogy a multimétert hangra állítottam, nem értékre, és ezeknél sípolt)

 

Köszönöm szépen a figyelmét szép napot kívánok! :-)

 

János

Előzmény: Kapocska (85953)