Ka Pál Creative Commons License 2016.08.10 0 0 137506

Az eredeti kérdés/összehasonlítás Drveniken keresztül Hvar volt.

 

Igazatok lehet, talán pont ez a megye az akiknek mindegy merre indul, bár...

 

Autópályán ki lehet hozni a 110 km/órás átlagot, közúton 70-es átlag már száguldás, sebesség korlátozás rendszeres átlépésével, a "mégkifizethető büntetés határok" kicentizésével. Nyilván emiatt veszélyesebb is, főleg kisgyermekkel.

8 óra alatt ez 900 km vs. 560 km. 

8 óra közúti vezetés után még 1-2 órát ráhúzni közúton horrorr, tehát szerintem nem mindegy, hogy relatív pihenten érkezel a tengerpartra, vagy már ki vagy nyúvasztva. Ugye az okfejtésem Hvar megközelítéséről szólt, bár szerintem a makarskai riviéránál is kérdéses.

 

Aki ráérősen autózik, ténykérdés, hogy nézelődni is lehet, bár szerintem ez csak önáltatás. Kizárt, hogy 8 órát koncentrálva, 70-es átlagot kihozva, ismeretlen terepen bármit is élvezni lehet a vezető ülésből, + érdemi élménnyel teli megállások is kérdésesek. Évi 40 ekm-el rutinos vezetőnek tartom magam, kevesebb tapasztalattal méginkább az autópályát javasolnám.

 

Ennek ellenére nyilván elfogadható érv lehet az autópálya ellen:

  • Békés megye észak-keleti, Baranya megyei indulás, különösen épp az itt komentelők által megnevezett Pécs-Szekszárd-Baja háromszög, hiszen az autópályák lassan érhetők el.
  • kiszámolt, jelentős utiköltség különbség, ha az utazási idő nem korlátozott (szabi, vezetési gyakorlat, egyéb miatt)
  • utközbeni nézelődés elvárás, (autópályán az élmény index 0-ához közelít),
  • szombati odafelé utazás,
  • szombati, vasárnapi vissza utazás

Egyébként nyílván nőben, borban nem nyitunk vitát.... Itt is csak az én gondolatmenetemet, és 1-2 évtizedes tapasztalatomat osztottam meg, ki-ki szabad mérlegelésére.

 

Előzmény: Törölt nick (137493)