Tom Freeman Creative Commons License 2016.08.07 -2 5 39653

Hát nekem nem fogod megköszönni, mert én a bejegyzésed több elemével nem értek egyet.

 

Először is, ha ezt kulturáltan, diplomatikusabban teszed, talán nem szólnék semmit. De ha ilyen alpári jelzőkkel illeted a címzetteket, ezzel azt mutatod, te sem vagy sokkal különb náluk.

 

Továbbá sosem cimboráltam a "ha neked nincs jobb, ne bíráld" szokással. Erről mindig az jut eszembe, mikor régen éppen nem volt autóm és (nem a ti stílusatokban szidalmazva) legyintettem egy ismerős autójára, hogy áhh, már 30 éves. Azonnal le lettem cseszve, ne járjon a szám, mert nekem még ilyen sincs. (Arra nem térek ki, hogy olyan rozsdaette volt szegény, hogy sok helyen ép felület híján már javítani sem lehetett)

Ugyanez volt a véleményem, hogy sem itt, sem máshol és más körülmények között sincs előírva, hogy csak dícsérni szabad. Még ha átmenetileg is, de a bíráló nem tud (mások számára) jobbat felmutatni, akkor is kell lennie az izlésének egy bizonyos elfogadási határértékének, ami mindenkinél máshol helyezkedik el. Ha valaki mégis negatív megjegyzéseket tesz, azt az érintett személyek hivatottak lerendezni egymás között, felnőtt emberek módjára. Kívülállók beleavatkozása rendszerint csak fokozzák a problémát. Ha valaki itt kifogásolható stílusban kritizál, ez nem az a hely, ahol nekem kellene erre időt pocsékolnom és értelme sem lenne ezzel foglalkoznom. Máshol sincs is erre fizikai- lelki kapacitásom kitérni a közerkölcshöz igazodni nem tudó egyénekre. Simán átsiklok felettük (itt átgörgetem).

 

Elég nyilvánvaló, hogy a kritizálókat nem tűrők többsége attól tart (fél), hogy a rossz vélemények miatt az alanynak elmegy a kedve a képfeltöltésektől és akkor mit nézünk itt... Szerintem ebben az esetben sem történne eget rengető tragédia. Az már régen rossz, ha valaki csak itt él társasági életet és ez a nyilvános fórum jelenti neki a kizárólagos örömöt, látnivalót.

 

Amennyiben te feladatodnak érzed az általad kifogásolt társaság fegyelmezését, kellemes idegörlő munkát kívánok hozzá.

Előzmény: thecourier (39642)