asx Creative Commons License 2016.08.05 0 0 8901

Na jó, de így nem jutunk előrébb! Mert ugye azt akarjuk kideríteni, hogy maradhat-e a magyar rsz. az autón. Bizonyos körülmények között maradhat, de ahhoz több feltételnek is teljesülnie kellene. Ha osztrák AKÜ munkaszerződésed van és kapod a €26,40-et meg a szállásra az € 15-öt akkor az azt jelenti, hogy 120 Km-en túl dolgozol vagy a cég közpotjától vagy az állandó lakóhelyedtől. Ha Mo.-n van az állandód akkor egyértelmű...
Viszont mindkét esetben járna az utazásra is térítés!
KV AKÜ Pkt.VIII/B Abs.12 --> "Wird der Arbeitnehmer in einen Betrieb überlassen, der mehr als 120 km vom Wohnort des Arbeitnehmers entfernt ist (Wegstrecke bei Verwendung öffentlicher Verkehrsmittel) und eine Nächtigung angeordnet, besteht Anspruch auf Taggeld von € 26,40 und Nächtigungsgeld von € 15,– (Ersatz höherer Nächtigungskosten gegen Beleg) sowie Fahrtkostenersatz für die An- und Abreise (Pkt. 11.)."

 

Ezért lenne jó tudni, hogy mi van az Überlassungsmitteilung-ban, mert abban benne kell lenni mindennek. Meg a munkaszerződés is lényeges, mert abban meg benne van, hogy melyik KV vonatkozik rád, de ha osztrák AKÜ-cég munkaszerződésed van akkor ennek kell lennie.

Előzmény: degumentes (8899)